«Food Union» inovācijās plāno ieguldīt apmēram € 2,5 miljonus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijas piena pārstrādātāju «Rīgas piena kombināts», «Valmieras piens» un «Rīgas piensaimnieks» apvienotais uzņēmums «Food Union» šogad inovācijās plāno ieguldīt apmēram 2,5 miljonus eiro, sacīja «Rīgas piena kombināta» valdes priekšsēdētājs Normunds Staņēvičs.

Viņš apstiprināja, ka «Food Union» ik gadu inovācijās iegulda apmēram 2,5 miljonus eiro un arī šogad investīciju apmērs varētu būt aptuveni tikpat liels. Ieguldījumi jaunu produktu ražošanā ietver ne tikai jaunu iekārtu iegādi, bet arī izpētes darbu.

«Nav viegli izveidot produktu, kas ir gan garšīgs, gan rūpnieciski saražojams utt. Daudzas reizes ir jākļūdās, lai nonāktu pie labiem rezultātiem. Visi šie procesi prasa pacietību, laiku, naudu un arī uzticību šiem cilvēkiem, kuriem ir deleģētas tiesības izstrādāt produktus,» teica Staņēvičs.

Viņš arī pastāstīja, ka «Food Union» šogad vasaras sezonā plāno piedāvāt patērētājiem jaunus piena saldējumus, savukārt rudens pusē gaidāmi jaunumi piena kategorijā, būs arī jaunumi «Kārums» un «Rasēns» produktu līnijā, taču plašāka informācija par šiem produktiem sekos vēlāk.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka «Food Union» grupas kopējais apgrozījums 2015.gadā bija 250 miljoni eiro.

«Food Union» ir lielākais piena pārstrādes uzņēmums Latvijā. «Food Union» grupa Baltijā un Ziemeļvalstīs apvieno trīs lielākos piena pārstrādes uzņēmumus Latvijā - «Rīgas piena kombinātu», «Valmieras pienu» un «Rīgas piensaimnieku», kā arī lielāko saldējuma ražotāju Igaunijā - «Premia Foods», un lielāko saldējuma ražotāju Dānijā - «Premier Is». Tāpat grupa iegādājusies trešo lielāko saldējuma ražotāju Norvēģijā «Isbjørn Is» un Rumānijas otro lielāko saldējuma ražotāju «Alpin57Lux».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu