LK zaudējumi sasnieguši 28,2 miljonus ASV dolāru (6)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

AS "Latvijas kuģniecība" (LK) kopējie zaudējumi šī gada pirmajos deviņos mēnešos ir sasnieguši 28,2 miljonus ASV dolāru (14,8 miljonus latu), liecina paziņojums "NASDAQ OMX" Riga biržā.

Paziņojumā biržai teikts, ka "LK flote deviņos mēnešos ir spējusi uzrādīt pozitīvas tendences, un ienākumi no kuģu darbības šajā periodā ir sasnieguši gandrīz astoņus miljonus ASV dolāru (četrus miljonus latu)".

LK saistības kopš gada sākuma ir samazinājušās par 46 miljoniem ASV dolāru (24 miljoniem latu) jeb 8%, un to īpatsvars ir 51% no koncerna aktīviem. LK koncerna aktīvi 2010.gada 30.septembrī veidoja 1000,4 miljonus ASV dolāru (531 miljons latu).

2010.gada deviņos mēnešos LK akciju cena faktiski nav mainījusies, jo gada sākumā tā bija 41 santīms bet perioda beigās 42 santīmi, lai arī perioda vidū, tirgus noskaņojumam nedaudz uzlabojoties, akciju cena sasniedza pat 52 santīmus.

Kopumā pārskata periodā LK akcijas ierindojās starp visaktīvāk tirgotajām - biržā veikti 1826 darījumi ar 3,52 miljoniem akciju 1,48 miljonu latu vērtībā, un tas ir 42% no kopējā "NASDAQ OMX Riga" Oficiālajā sarakstā tirgoto akciju skaita atskaites periodā. 2010 gada 30.septembrī LK akciju kapitalizācija "NASDAQ OMX Riga" sasniedza 84 miljonus latu.

2010.gada 3.ceturkšņa beigās LK komerciālajā vadībā esošajā flotē ietilpa 22 tankkuģi, no kuriem 20 bija LK koncerna īpašumā esošie kuģi, bet divi - citiem kuģu īpašniekiem piederošie kuģi.

Saskaņā ar 2010.gada sākumā pieņemto lēmumu par sešu novecojušo "Kherson" tipa kuģu pārdošanu 3.ceturksnī tika veiksmīgi pārdots jau piektais no šā tipa kuģiem - "Estere". LK flotes atjaunošanas programmas īstenošanas rezultātā LK koncerna flotes vidējais vecums ir samazinājies no 17,5 gadiem 2005.gada nogalē līdz pieciem gadiem atskaites perioda beigās.

LK deviņu mēnešu kuģu neto reisu rezultāts ievērojami atpalika no pagājušā gada rezultāta un sasniedza 65,8 miljonus ASV dolāru. Būtiska nozīme flotes darbības rezultātu uzlabošanā bija operatīvo izmaksu samazināšanai. Turpinot izskatīt operatīvo izmaksu samazināšanas iespējas nākotnē, tiks izvērtēti scenāriji kuģu tehniskās vadības pakalpojuma saņemšanai ārpakalpojuma veidā.

Lai nodrošinātu kvalitatīvu LK koncerna pārvaldi, darbu valdē pārskata periodā sāka jauns valdes loceklis Edvīns Bērziņš, savukārt jau pēc atskaites perioda beigām darbu valdē pēc paša vēlēšanās atstāja Raivis Veckāgans.

Stagnācija Latvijas nekustamā īpašuma tirgū ir galvenais iemesls ārpustiesas tiesiskās aizsardzības procesa piemērošanai LK koncerna sabiedrībām SIA "LASCO Investment" un SIA "LASCO nekustamie īpašumi", teikts paziņojumā.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu