Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņā notiks Ziemas festivāls

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Otrā decembra nedēļa Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņā, Doma laukumā nesīs lielus notikumus! Papildus izklaides programmai, notiks «Ziemas festivāls» ar aizraujošām aktivitātēm, «Ziemas garšas skola» ar Mārtiņu Sirmo un Ēriku Dreibantu, pirmais Ziemas brančs namiņā «Ziemas Piens» un vēl daudz kas cits.

Kā ierasts otrdienā, 9. decembrī, plkst. 17 Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņā notiks «Ziemas garšas skola». Šonedēļ kulinārijas meistarklasi vadīs sabiedrībā iemīļotie pavāri – Mārtiņš Sirmais un Ēriks Dreibants. Dalībnieki atklās pavāru īpašo garšvielu saderību ar vistas spārniņiem un kopā ar Mārtiņu Sirmo pagatavos gardāko piparkūku mīklu. Meistarklases dalībnieku skaits ir ierobežots, tāpēc interesenti aicināti laicīgi sūtīt pieteikuma vēstules uz info@vzt.lv.

Savukārt trešdienas vakarā tirdziņš pārvērtīsies par īstu bērnu sapņu zemi! Plkst. 17 ciemosies visiem mīļā «Liels un mazs» izdevniecība, kas sagatavojusi dzejoļu lasījumus «Ko skaitīsim pie eglītes?». Pēc tiem ar bērniem kopīgi tiks sacerēts dzejolis «Ziemas piens» un zīmētas ilustrācijas. Laipni gaidīti gan mazi, gan lieli darboties gribētāji.

Piektdien, 12. decembrī, plkst. 19 atklāsim Akustisko labdarības koncertu sēriju, kurā šonedēļ uzstāsies iecienītais dziesminieks Kārlis Kazāks. Koncerta laikā tiks vākti ziedojumi sirmgalvju atbalstam «Mājas rūpe 2014».

Nedēļas nogalē, 13. decembrī, Doma laukumā notiks «Ziemas festivāls». Rīdzinieki un Rīgas viesi ir laipni aicināti piedalīties rīdzinieku kopīgi radītās un Rīgai veltītās apsveikumu glezas veidošanā grafitti tehnikā. Festivāla ietvaros tiks piedāvāta plaša izklaides programma ģimenēm ar bērniem, tai skaitā, zinātnes eksperimentu šovs, improvizācijas teātra uzstāšanās, kā arī dažādu meistardarbnīcu cienītājiem būs iespēja sagatavot dāvanas sev un mīļajiem, veidojot kreklu apdrukas sietspiedes tehnikā, svētku kartiņas un daudz ko citu.

Svētdiena, 14. decembris, sāksies plkst.11:30 ar Santas Fun Run and Walk - Ziemassvētku vecīšu skrējienu. Skrējienu būs iespējams vērot arī no Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņa. Svētdienas turpinājumā apmeklētājus priecēs Latvijas Kultūras akadēmijas topošie aktieri, uzstāsies Diāna Pīrāgs un tiks piedāvātas aizraujošas aktivitātes mazajiem tirdziņa viesiem Piparkūku rūķa un Konfekšu rūķa rotaļās.

Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņa kultūras programma šai nedēļai:

9.decembris

17:00 «Ziemas garšas skola» ar Sirmo un Dreibantu

10.decembris

17:00 Pasaku lasījumi «Liels un mazs»

12.decembris

17:00 Lauris Amantovs – džeza kvartets

19:00 Akustiskais labdarības vakaras ar Kārli Kazāku

13.decembris – Ziemas festivāls

13:00-15:00 Jautrais klauns VIKO un Burvju Feja ar pārsteigumiem

15:00-16:30 Postfolkloras grupa Kefir

16:30-16:45 «Vilka taka» improvizācijas pasakās piedalās: Jānis Kreklis, Andris Apinis, Varis Klausītājs

17:00 – Rīdzinieku kopgleznas atklāšana

17:00-17:30 Gaismots pārsteigums

14.decembris

11:30-13:00 Santas Fun Run and Walk – Ziemassvētku vecīša skrējiens

13:00-14:00 Kultūras akadēmijas aktieru Tingeltangelis

14:00-15:00 Diāna Pīrāgs un La Petite Paris

15:00-16:00 Kultūras akadēmijas aktieru Jautrais Karuselis

16:00-17:00 Piparkūku rūķa un Konfekšu rūķa rotaļas bērniem un pieaugušajiem

Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņā piedalās vairāk nekā 90 tirgotāji ar dažādiem pašmāju labumiem un darinājumiem. Bet šī gada tirdziņa jaunums ir populārā jauniešu kluba «Piens» projekts «Ziemas piens», kas apmeklētājiem piedāvās gastronomiskas un radošas aktivitātes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu