Ekspertu atbildes uz lasītāju jautājumiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Uz TVNET lasītāju uzdotajiem jautājumiem*, kas saistīti ar mobilajiem tālruņiem, to operētājsistēmām un telefonos glabātajiem datiem, atbild ALSO Latvia eksperts Reno Roga.

Jautājums: Kam ir lielāka nākotne - Nokia-Symbian operētājsistāmām vai HTC-Android? Respektīvi - kurš no pirkumiem būtu lielāks ieguldījums ilgtermiņā. HTC vai Nokia? Paldies.

Reno: Šajā gadījumā, domāju, noderētu sakāmvārds "vienam patīk māte, otram meita, trešajam kleita". Abas sistēmas spēj pilnvērtīgi darboties un nodrošināt nepieciešamās funkcijas. Atšķirība starp Symbian un Android ir tā, ka Symbian sastopama Nokia tālruņos, savukārt Android sastopama dažādu (piemēram, HTC, SAMSUNG, LG u. c.) ražotāju tālruņos, līdz ar to tā šobrīd ir izplatītāka.

Jautājums: Labdien, mani interesē, vai varu eksportēt kontaktus un kalendārus no Nokia e90 uz jaunu Nokia E7 vai kādu citu modeli. Datu bāze ir arī datorā. Nepazaudēšu latviešu burtus?

Reno: Kontaktus ir iespējams pārnest tāpat kā kalendāra ierakstus. Latviešu valodu nezaudēsiet, ja vien Jūsu izvēle nebūs Nokia N9, kam pašreiz nav pieejama saskarne (interface) latviešu valodā. Kontaktu pārnešanai visērtāk izmantot Nokia programmatūru. Pirms pārnesat kontaktus un kalendāra ierakstus, vēlams datorā izveidot rezerves kopiju.

Jautājums: Kādu tālruni ieteiktu, ja gribu izmantot wifi un dažreiz GPS un būtu 3,5 mm austiņu pieslēgvieta?

Reno: Šādai tālruņu izvēlei ir ļoti plašs cenu diapazons, sākot no ~90 Ls līdz pat 500 Ls. Sākotnēji ieteiktu izvērtēt iespējas, kādā cenu kategorijā vēlaties iegādāties tālruni un kādas ir primārās funkcijas bez jau izvēlētajām. No personīgā lietojuma izvēlētos Nokia E6-00 modeli. Manā skatījumā tā priekšrocības - ekrāns, ērta klaviatūra, baterijas darbības ilgums, korpuss.

Jautājums: Vai nedomājāt, ka Nokia nākotnē varētu draudēt bankrots?

Reno: Lai izteiktu jebkādas pozitīvas vai negatīvas prognozes, būtu nepieciešama plaša informācija par Nokia finanšu datiem, attīstības vīziju un to, kā attīstīsies pārējā pasaule mobilās programmatūras jautājumos.

* Jautājumus ekspertam varat uzdot īpaši tam domātā formā Tehnoloģiju sadaļas pirmajā lapā, labajā kolonnā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu