Streļčenoks: Strīķe nenāk uz darbu un nesaņem algu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ilggadējā Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbiniece Juta Strīķe nenāk uz darbu, tāpēc arī viņai netiek maksāta alga, intervijā laikrakstam «Neatkarīgā Rīta Avīze» atklāj biroja vadītājs Jaroslavs Streļčenoks.

Jautāts, kāds īsti Strīķei patlaban ir statuss KNAB, Streļčenoks skaidro, ka oficiāli viņa ir biroja priekšnieka vietniece, kura ar disciplinārsodu pazemināta amatā par galveno speciālisti Juridiskajā nodaļā.

«Lai arī viņai ir gan elektroniskā atslēga, gan viss pārējais, viņa uz darbu nenāk. Tāpēc pagājušā gada beigās pieņēmu lēmumu pārtraukt viņai maksāt algu,» intervijā laikrakstam skaidro Streļčenoks.

Kā ziņots, pirms dažiem gadiem Streļčenoks atbrīvoja Strīķi no biroja priekšnieka vietnieka amata, taču tiesa šo lēmumu atcēla. 2014.gada 11.jūlijā Streļčenoks parakstīja rīkojumu par Strīķes disciplinārsodīšanu un nolēma viņu pazemināt amatā no biroja vadītāja vietnieces par juristi uz diviem gadiem un sešiem mēnešiem, sākot ar 2014.gada 21.jūliju.

2015.gada februārī KNAB lūdza biroja amatpersonu un darbinieku arodbiedrībai vērtēt iespējamos Strīķes darba pārkāpumus un sniegt arodbiedrības piekrišanu izbeigt darba tiesiskās attiecības starp KNAB un Strīķi. Arodbiedrība šādam lūgumam nepiekrita.

Strīķei noteiktie disciplinārsodi ir pārsūdzēti tiesā, un patlaban par tiem aizvien notiek tiesāšanās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu