"Rīgas siltums" plāno iesniegt pieteikumu par AS "Māju serviss KSA" maksātnespēju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

AS "Rīgas siltums" (RS) plāno iesniegt pieteikumu tiesā par AS "Māju serviss KSA" maksātnespēju, informēja Rīgas pašvaldībā.

Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) šodien tikās ar RS valdes priekšsēdētāju Āri Žīguru. Sarunas laikā RS vadītājs apliecināja uzņēmuma gatavību sniegt pieteikumu par AS "Māju serviss KSA" maksātnespēju. Pašlaik "Māju servisa KSA" parādu dēļ apkure joprojām nav pieslēgta 57 dzīvojamām mājām.

"Māju serviss KSA" paziņojumā medijiem pauž neizpratni par izskanējušo informāciju, no kuras var noprast, ka RS apsver iespēju ierosināt pret to maksātnespējas procesu.

Uzņēmums norāda, ka tā apkalpoto namu dzīvokļu īpašniekiem tiešām ir izveidojies parāds par neapmaksātajiem siltumenerģijas rēķiniem. Līdz 21.oktobrim tas veidoja 155 942 latus, no kuriem 142 032 lati bija tieši par uzņēmuma apsaimniekošanā esošajām 39 dzīvojamām ēkām, kurām ir liegts pieslēgt apkuri.

"Māju serviss KSA" arī uzsver, ka minētais parāds nav uzņēmuma, bet gan iedzīvotāju parāds un apsaimniekotājs darbojas tikai kā vidutājs starp siltumenerģijas ražotāju un patērētājiem, proti, tas iekasē naudu no dzīvokļu īpašniekiem un pārskaita to tālāk RS. Tajā pašā laikā atbildība par nenokārtotajiem apkures rēķiniem tiek prasīta nevis no patērētāja, bet gan nama apsaimniekotāja.

Situācijas risināšanas nolūkā "Māju serviss KSA" 14.oktobrī ir iesniedzis RS savu priekšlikumu par parādu nomaksas grafiku, lai iedzīvotāji varētu saņemt siltumenerģiju. "Abu uzņēmumu amatpersonas šo jautājumu vairākkārt pārrunājušas arī klātienē, un vienmēr šīs tikšanās noritējušas konstruktīvi un nav bijušas vērstas uz konfrontāciju. Tādēļ "Māju serviss KSA" uzskata, ka izplatītā informācija vērtējama tendenciozi," uzskata uzņēmums.

Rīgas dome aicina iedzīvotājus izvērtēt savu namu apsaimniekotāju darbu un izvēlēties piemērotāko veidu, kā nodrošināt māju apsaimniekošanu, pārejot pie citiem privātajiem vai pašvaldības namu apsaimniekošanas uzņēmumiem. Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs (LPP/LC) tikšanās laikā apliecināja pašvaldības namu pārvalžu gatavību pārņemt dzīvojamās mājas no citiem namu apsaimniekotājiem.

Visām dzīvojamām mājām, kuras apsaimnieko pašvaldības namu pārvaldes, patlaban ir pieslēgta apkure, izņemot gadījumus, kad iedzīvotāji ir izteikuši vēlmi vēl nesākt apkures sezonu.

Rīgas iedzīvotāji, kuriem ir radušās problēmas ar namu apsaimniekotājiem vai ir jautājumi par namu apsaimniekošanas uzņēmumu darbību, var vērsties pēc konsultācijām Rīgas domes Mājokļu un vides departamentā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu