Google slepenā nākotnes laboratorija

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Wikipedia/Superm401

Interneta gigants Google darbojas ne tikai e-pasta, video straumēšanas, reklāmas, sociālo mediju, bet arī ar zinātnisko fantastiku saistītās jomās.

Krietnus resursus (kuru uzņēmumam netrūkst) Google arī velta nākotnes lietām, kas šķiet izsapņotas no zilām debesīm - liftiem, kas ved kosmosā, automašīnām, kas brauc bez vadītāja, un tējkannām un drēbēm ar interneta pieslēgumu. Ar šīm lietām nodarbojas Google X - slepena laboratorija, kuras darboņiem dotas brīvas izpausmes iespējas. Varētu pat teikt, ka Google X savā ziņā līdzinās BMW Forschung und Technik GmbH - ideju ģenerēšanas laboratorijai, kurā strādājošie var darīt, ko vēlas, ja vien kaut kas no tā perspektīvā varētu tikt izmantots ikdienā un automobiļu ražošanā (skat. resursus).

Foxnews.com par Google X vēsta, ka tā ir gandrīz tikpat noslēpumaina struktūrvienība kā CIP (Centrālā izlūkošanas pārvalde), turklāt tā atrodas divās dažādās vietās - viena no tām ir Google galvenā mītne Kalifornijas štatā, bet otra - slepena vieta kaut kur Savienoto Valstu teritorijā.

"Viņi ir diezgan tālu pavirzījušies uz priekšu," The New York Times sacījis Mičiganas tehnoloģiju institūta profesors Rodnijs Brūkss. "Google nav parasta kompānija, tādēļ ir lietas, kas uz viņiem neattiecas."

Ja Google pamatā nodarbina programmētājus, kam jārūpējas par neskaitāmajiem serveriem un jaunu virtuālo produktu izstrādi, tad Google X pārsvarā strādā robotu inženieri, kuru uzdevums ir eksperimentēt ar taustāmiem objektiem. Viens no tiem ir kosmosa lifts, par kuru sapņo zinātniskās fantastikas rakstnieki un kam perspektīvā vajadzētu kļūt par ne visai uzticamo, lietošanā dārgo kosmosa kuģu aizstājēju. Lifta koncepcija ir samērā vienkārša, bet ne vienkārši īstenojama dzīvē - to veido milzīga platforma, kuras kravu un cilvēkus milzu kabeļi uzvilktu līdz citai platformai fiksētā augstumā virs Zemes.

To, vai tiešām notiek pētniecība šajā jomā, Google neatklāj; interneta gigants pat nav oficiāli komentējis runas par Google X eksistenci.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu