Mīlestības egle Līvu laukumā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Jau šo svētdien, 30.11.2014., plkst. 17:00 ar bungu un dūdu grupas Auļi uzstāšanos Vecrīgas Līvu laukumā oficiāli tiks atklāts amatnieku Ziemassvētku tirdziņš un Sveču istabas Mīlestības egle, kas iecerēta kā īpašs pārsteigums rīdziniekiem un pilsētas viesiem.

Šajā gadā tradicionāli cirsto un plastmasas bumbām rotāto egli Līvu laukumā nomainīs dizainera Kaspara Riekstiņa vides mākslas objekts Mīlestības egle. 13 metrus augsto un stilizēti no ēvelētiem egles dēļiem darināto Ziemassvētku simbolu rotās 60 kalēja Aivara Oleksāna darinātie metāla lukturi, kuros līdz pat Jaunajam gadam degs īstas Latvijā ražotas sveces.

Mīlestības egles idejas īstenotājs ir radošām idejām allaž bagātais uzņēmējs Raimonds Ungurs, kuram, jau vairākus gadus organizējot Līvu laukuma Ziemassvētku tirdziņu un šogad Vaļņu ielā atverot Sveču istabu, radās doma «spēkus» apvienot un radīt mūsdienu Latvijas vēsturē pirmo publisko Ziemassvētku egli, rotātu ar dabīgi degošām svecēm.

Foto: Publicitātes

Sveču istabas moto ir ietverts trijos vārdos – mīlestība, gaisma, harmonija. Vadoties pēc sajūtām, vienu no šiem vārdiem bija vēlme iekļaut egles nosaukumā. Tā tas arī notika, un Līvu laukuma Ziemassvētku egles pilnais vārds skan - Sveču istabas Mīlestības egle.

Sveču istabas vienīgais sadarbības partneris sveču piegādē ir tradīcijām bagātā Dobeles ražotne jeb uzņēmums Baltic Candles Ltd. Likumsakarīgi, ka tieši no Dobeles uz Līvu laukumu tiks vestas sveces Mīlestības egles rotāšanai. Kopumā ir izgatavotas 300 īpašas sveces, kuru degšanas laiks katrai ir 10 dienas. Ar svecēm labvēlīgos laika apstākļos īsi pirms atklāšanas pasākuma tiks izrotāts arī Līvu laukums, turklāt šajā procesā varēs piedalīties ikviens laikus atnākušais svētku apmeklētājs.

Līvu laukuma amatnieku Ziemassvētku tirdziņš un Sveču istabas Mīlestības egle tiks atklāta šo svētdien, kad jau no plkst. 17:00 uz skatuves muzicēs bungu un dūdu grupa Auļi, būs vērojams ugunsšovs, bet bērni varēs satikt Ziemassvētku vecīti un darboties sveču liešanas radošajā darbnīcā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu