Vienoti uz mūžu un vēl ilgāk (8)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Viņi būs vienoti uz mūžu un vēl ilgāk. Par to ir pārliecināti visi tie pāri, kuri gatavojas 07.07.2007. teikt viens otram jāvārdu, jo trīs septiņnieku kombinācija solās būt īpaši veiksmīga attiecībā uz ģimenes veidošanu.

Kā vēsta ticējums, šie pāri priekos un bēdās nodzīvos līdz mūža galam un vēl septiņas dzīves. Un kurš gan nevēlētos izmantot šādu iespēju?

Maģiskais septiņnieks

Kā zināms, skaitļiem cilvēka dzīvē ir liela nozīme jau kopš pasaulē nākšanas brīža. Ir dažādas metodes, pēc kurām, zinot cilvēka dzimšanas dienu, stundu un minūti, var noteikt viņa raksturu un pat likteni. Katram cilvēkam esot savs "laimīgais skaitlis". Taču ir arī kāds skaitlis, kurš visiem nes laimi un veiksmi, — tas ir 7! Ir septiņi pasaules brīnumi, septiņas krāsas ir varavīksnei, nedēļā ir septiņas dienas, uz septiņiem pakalniem tika uzbūvēta Roma, klasiskā astroloģija balstās uz septiņām planētām, senajā Ēģiptē pēc septiņiem sausuma gadiem sekoja septiņi labklājības gadi, ir septiņi galvenie grēki un septiņi galvenie tikumi utt. Babilonijā skaitļi trīs un četri tika uzskatīti par "dzīves gadiem". Trīs apzīmēja tēvu, māti un bērnu — tātad ģimeni, bet četri — četrus elementus — uguni, ūdeni, zemi un gaisu. Savukārt septiņi veidojas, saskaitot trīs un četri, un tātad apzīmē visu esamību.

Ar īpaši maģisku spēku skaitli septiņi apveltījuši angļi. Viņi uzskata — ja bērna dzimšanas datums dalās ar septiņi, tas dzīvos ilgu un laimīgu dzīvi.

Septiņnieks vienmēr bijis arī burvju, šamaņu un raganu talismans.

Cik laimīgs būs 07.07.07?

Mūsu astrologi brīdina, ka maģiskais 07.07.07 var izstrādāt dažādus jokus un sagādāt negaidītus pārsteigumus. Jaunajiem pāriem jārēķinās ar visu — iespējams, ka pat par savu mīlestību viņiem nāksies kārtīgi pacīnīties. Izrādās, ka šovasar planētu cikli met līkločus, kas negarantē harmoniskas attiecības. Viena no "vaininiecēm" esot Venera, kura met atpakaļejošu debesu cilpu visas vasaras garumā — no 24. jūnija līdz pat 11. oktobrim. Turklāt tieši 7. jūlijā Venera atrodas ciešās stingrā Saturna skavās, kas liecina par mīlestības bailēm un smagu pienākumu nastu. Un kur nu vēl Merkurs, kas laika posmā no 31. maija līdz 24. jūlijam kustas ačgārni! Tāpēc šajā laikā nav ieteicams pieņemt nozīmīgus lēmumus. Kāzām šogad saskaņā arī ar latviešu tradīcijām vislabvēlīgākais ir rudens, bet vēl precīzāk — 2. septembris. Taču kas gan ir liela un stipra mīlestība salīdzinājumā ar visām debess zīmēm?

***

Laulības gredzena maģiskais spēks

Maģisks spēks piemīt ne tikai septiņniekam, bet arī laulības gredzenam. Jau cilvēces agrīnajā kultūrā gredzens kalpoja kā cieņas apliecinājums, zīmogs un rotas lieta. Gredzena maģiskais spēks slēpjas tā apaļajā formā. Laulības gredzena vēsture ir vairāk nekā 2000 gadu veca. Sākotnēji to drīkstēja nēsāt tikai dižciltīgie, taču pēc Romas imperatora Adriāna rīkojuma arī plebeji drīkstēja valkāt zelta gredzenu kā mīlestības ķīlu. Visur pasaulē laulības gredzens tiek valkāts uz ceturtā pirksta. No romiešu laika ir saglabājies nostāsts, ka no kreisās rokas ceturtā pirksta iet tiešais asinsvads uz sirdi. Savukārt cits ticējums apgalvo, ka caur šo pirkstu iet mīlestības nervs. Ar gredzenu šis nervs tiekot sasaistīts. Maģiskais spēks acumirklī pazūd, ja gredzens no pirksta tiek novilkts. Līdzīgu viedokli pauž arī kanādiešu psihologi, kuri ir izpētījuši — ja kāds no laulātajiem nevalkā savu laulības gredzenu, tad tas ir kā indikators ģimenes pienākumu nepildīšanai. Tas automātiski nozīmē arī to, ka novārtā tiek atstāti bērni. Kanādas pilsētā Edmontonā tika novērota 1862 jauno vecāku uzvedība 14 lielveikalos — proti, kā viņi pieskata savus pirmskolas vecuma bērnus. Vidēji 14% vecāku, kuriem uz pirksta bija laulības gredzens, apmēram vienu reizi uz 3—8 minūtēm izlaida bērnu no sava redzesloka. Tajā pašā laikā šis rādītājs to māmiņu vidū, kurām nebija gredzena, bija 19%, bet tēvu vidū — 25%.

***

Kāzu bum

Daudzi pāri 7. jūliju ir izvēlējušies par savu kāzu dienu. Vai tiešām viņi visi tic šī skaitļa maģiskajam spēkam, vai tas ir tikai modes kliedziens? Rīgā jau pavasarī visās dzimtsarakstu nodaļās šī diena bija pilnībā aizņemta. Kopumā 7. jūlijā Rīgas reģionā paredzēts aptuveni 1000 laulību reģistrāciju. Kāzu bums pārņēmis arī citas pasaules valstis, piemēram, Indiju. Indiešu astrologi prognozē, ka tie pāri, kuri būs salaulājušies 7. jūlijā, būs nešķirami un kopā nodzīvos septiņas dzīves. "Skaitlim septiņi ir liela nozīme hinduismā," saka indiešu astrologs Vipins Pandejs. Viņš stāsta, ka indiešu pāri laulību ceremonijas laikā septiņas reizes apiet apkārt kāzu ugunskuram, dod septiņus zvērestus, bet precētās sievas lūdz Dievu, lai kopā ar savu laulāto draugu vēl nodzīvotu nākamos septiņus gadus.

7. jūliju par savu kāzu dienas datumu izvēlējusies arī populārā seriāla "Bīstamās mājsaimnieces" zvaigzne Eva Longorija un viņas draugs — basketbola zvaigzne Tonijs Pārkers. Viņi ir pārliecināti, ka šī diena būs viņiem īpaši labvēlīga. Kāds jaunā vīra paziņa sacīja, ka Tonijs esot ļoti māņticīgs cilvēks un viņš esot pārliecināts, ka 07.07.07 garantēs viņiem laimi. Evu un Toniju jau ilgāku laiku uzskata par vienu no "karstākajiem" Holivudas pārīšiem. Eva savu mīļoto pirmo reizi ieraudzīja "San Antonio Spurs" basketbola spēles laikā. "Tā bija mīlestība no pirmā acu skata," ir pārliecināta aktrise. Mīļotajam par godu aktrise likusi sev ietetovēt viņa iniciāļus vietā, kur tos var apskatīt tikai Tonijs. Evai šīs būs otrās laulības.

Pirms kāda laika bija izskanējušas baumas, ka šajā datumā beidzot viens otram jāvārdu teikšot arī Džonijs Deps un Vanesa Paradī.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu