10 Lībijas pilsētas sāk atbalstīt ANO atbalstīto nacionālās vienotības valdību

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

10 Lībijas pilsētas, kuras kontrolēja starptautiski neatzītā Tripoles valdība, ir atšķēlušās no tās un apsolījušas savu atbalstu ANO atbalstītajai nacionālās vienotības valdībai, ceturtdienas vakarā internetā paziņoja viena no šo pilsētu pašvaldībām.

Šī ziņa ir liels trieciens Tripoles valdībai, kura atsakās nodot savu varu.

Sabrathas pilsētas pašvaldība paziņoja par šo lēmumu savā oficiālajā «Facebook» lapā pēc 10 piekrastes pilsētu pārstāvju sanāksmes. Šīs pilsētas atrodas Lībijas rietumos starp Tripoli un Tunisijas robežu.

Paziņojumā tika pausts aicinājums visiem lībiešiem «atbalstīt nacionālās vienotības valdību» un tika apsveikta šīs valdības premjerministra Fajeza al Sarradža un vairāku viņa kabineta ministru ierašanās Tripolē.

Šī pilsētu grupa arī lūdza starptautiski atzīto valdību «nekavējoties izbeigt visus bruņotos konfliktus Lībijā».

Jau ziņots, ka Sarradžs ar ministriem trešdien ieradās Lībijas galvaspilsētā. Starptautiski neatzītā Tripoles valdība ir nosaukusi šo ierašanos par nelikumīgu un pieprasījusi, lai viņš atstātu pilsētu vai padotos.

Lībijā ir pastāvējušas divas konkurējošas valdības kopš 2014.gada vidus, kad Tripoli ieņēma kaujinieku alianse, izveidojot savu valdību un piespiežot starptautiski atzīto parlamentu bēgt uz valsts austrumiem.

Lībija ieslīga haosā un cīņās starp militāriem grupējumiem pēc ilggadējā diktatora Muammara Kadafi nāves 2011.gadā. Kadafi tika nogalināts pēc Rietumvalstu atbalstītas militāras intervences Lībijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu