Lieliska iespēja: ļoti rets Lamborghini par tikai 7 miljoniem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Santagatā, Itālijā bāzētais uzņēmums Lamborghini kopumā ir izlaidis tikai trīs Veneno supermašīnas. Tās visas savulaik ātri vien tika izpirktas, lai arī rūpnīca par tām prasīja apmēram 3,5 miljonus eiro.

Ideālajā gadījumā šādi automobiļi pēc izripošanas nonāk pie īstiem auto entuziastiem vai kolekcionāriem. Ar Veneno ir citādāk, jo vismaz divi no tiem acīmredzot ir nonākuši spekulantu rokās - patlaban pirmos divus eksemplārus iespējams iegādāties tiešsaistes sludinājumu platformā Mobile.de.

Pirmais tālākpārdošanā nonāca Veneno eksemplārs numur 2. Par šo auto, kura nobraukums ir tikai 840 kilometri, pārdevējs prasa 9,98 miljonus eiro. Ja tas šķiet par daudz, tad nesen Mobile.de parādījās iespēja iegādāties vēl vienu Veneno - eksemplāru ar kārtas numuru 1 un tikai 100 kilometru nobraukumu, turklāt par «tikai» 7,1 miljonu eiro.

Arī 7,1 miljons eiro nav maza summa, jo atbilst aptuveni 20 Lamborghini Aventador kopējai cenai, taču tas ir par nepilniem trim miljoniem mazāk, nekā vēlas cits identiska auto pārdevējs.

Var atzīmēt, ka aerodinamiski optimizētais Veneno ir veidots uz Aventador bāzes un sver tikai 1450 kilogramus. Tam uzstādītā 6,5 litru V12 dzinēja versija attīsta 750 zirgspēkus. Svara un jaudas attiecības dēļ katram zirgspēkam jākustina mazāk nekā 2 kilogrami svara, bet tas savukārt nozīmē, ka Venon spēj 100 km/h sasniegt 2,8 sekundēs un maksimāli attīsta 355 kilometrus stundā.

Kā radās nosaukums

Veneno spāņu valodā nozīmē inde, taču šajā gadījumā šī burtu virkne ir saistīta ar gandrīz simts gadus senu vēsturi un leģendāru bulli vārdā Veneno. Būdams dzīvs, Veneno bija viens no agresīvākajiem un bīstamākajiem vēršu cīņu dalībniekiem un iemantoja slavu kā ātrākais dzīvnieks starp sev līdzīgajiem. Veneno kļuva arī pasaulslavens, kad 1914.gadā «izrādes» laikā nāvējoši ievainoja toreadoru Hosē Sančesu Rodrigezu.

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu