Dimas Bilana mājas lapa inficēta ar kaitīgu programmu (8)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kaspersky Lab ziņo, ka populārā dziedātāja Dimas Bilana interneta vietne bilandima.ru tikusi inficēta ar kaitīgo programmu Trojan-Clicker.HTML.IFrame.lq.

Java skripts Trojan-Clicker.HTML.Iframe.lq vietnes pirmajā lapā bez lietotāju ziņas sazinājās ar ķīniešu vietni xanjan.cn, kurā skripts Trojan-Downloader.JS.ActiveX.bc, izmantojot pārlūkprogrammas Internet Explorer ievainojamību, instalēja un aktivizēja Trojas zirgu Backdoor.Win32.NoNeed.a, kas izspiego lietotāju un ļauj attāli un slepus vadīt inficēto datoru.

Tūliņ pēc Dimas Bilana oficiālās interneta vietnes infekcijas konstatēšanas Kaspersky Lab kaitīgās programmas Backdoor.Win32.NoNeed.a signatūru iekļāva savās antivīrusu bāzēs. Taču arī jau iepriekš Kaspersky Lab antivīrusu produktos realizētā proaktīvās apdraudējumu konstatēšanas sistēma sekmīgi detektēja un bloķēja šo kaitīgo programmu. Tādēļ minēto produktu lietotāji jau pirms signatūras iekļaušanas antivīrusu bāzēs bija pasargāti no šā Trojas zirga.

Kaspersky Lab eksperti uzskata, ka populārā krievu dziedātāja vietnes inficēšana ir saistīta ar viņa neseno uzvaru Eirovīzijas konkursā, kura fināla koncerts notika naktī uz 25. maiju. Jādomā, ka datornoziedznieki viņa panākumus pūlējās izmantot savā labā, jo pēc šīs uzvaras dziedātāja fani biežāk apmeklē viņa interneta vietni.

"Šis gadījums liecina, ka no datornoziedznieku uzbrukumiem nevar izsargāties pat tad, ja apmeklē vienīgi likumīgas vietnes, kuru īpašnieki noteikti nav nekādi likumpārkāpēji. Mūsdienās drošu interneta pārlūkošanu var garantēt tikai kvalitatīvas un regulāri atjauninātas antivīrusu programmas lietošana, kā arī pašu lietotāju piesardzība," norāda Kaspersky Lab vadošais vīrusu analītiķis Aleksandrs Gostevs.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu