Kučinskis sola negodprātīgo VID darbinieku atlaišanu tuvākajā laikā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Tuvākajā laikā negodprātīgie Valsts ieņēmumu dienesta (VID) darbinieki, kuru sarakstu VID ģenerāldirektore Ināra Pētersone ir iesniegusi finanšu ministrei Danai Reizniecei-Ozolai (ZZS), tiks atbrīvoti no darba, LNT paziņoja premjers Māris Kučinskis (ZZS).

Pēc politiķa vārdiem, vairākiem VID darbiniekiem būs jāpamet darbs, jo nedrīkst būt tā, ka amats tiek izmantots, lai piepelnītos. Ministru prezidentam neesot skaidrs, kāpēc šie cilvēki netika atlaisti jau iepriekš.

Kučinskis sacīja, ka viņa vadītā valdība apzinoties korupcijas problēmu un meklē uzlabojumus, piemēram, viņš cer, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītājs Jaroslavs Streļčenoks pildīs savas apņemšanās pēc tam, kad viņam likumā būs dota lielāka patstāvība.

Premjers gan apšaubīja institūta «RAND Europe» pētījumu, ka korupcija Latvijai varētu izmaksāt līdz pat 5,67 miljardiem ASV dolāru (5,08 miljardiem eiro) gadā, jo Latvijas valsts budžets ir tikai 7 miljardi eiro, tātad zaudējumi nevarot būt 5 miljardi eiro.

Jau ziņots, ka VID ģenerāldirektore finanšu ministrei ir iesniegusi Finanšu policijas un VID atbildīgo amatpersonu novērtējumu un priekšlikumus, kā atbrīvot no darba dienestā darbiniekus, pār kuriem krīt šaubu ēna un ir aizdomas par negodprātīgu rīcību.

Finanšu ministre uzdevusi Pētersonei līdz 1.maijam nodrošināt, lai tie darbinieki, uz kuriem kritusi nopietna aizdomu ēna, vairs nestrādātu VID struktūrās.

Reizniece-Ozola arī uzdevusi veikt visu svarīgāko VID struktūrvienību vadītāju un viņu vietnieku rotāciju. Turpmāk šāds rotācijas mehānisms VID struktūrās būs regulārs, un ik pa pieciem gadiem būs jānodrošina vadītāju rotācija.

Reizniece-Ozola iepriekš norādīja, ka patlaban nevar komentēt, vai šī rotācija tiks veikta arī reģionālajās struktūrvienībās, taču pilnīgi noteikti tā ir jāveic svarīgākajās struktūrās, proti, Finanšu policijas pārvaldē, Muitas policijas pārvaldē, Nodokļu kontroles pārvaldē un Nodokļu parādu piedziņas pārvaldē. Ja Pētersone redzēs nepieciešamību veikt plašākas rotācijas, viņa tās var īstenot, sacīja Reizniece-Ozola.

Pētersone, taujāta, vai šāda rotācija nozīmēs, ka struktūrvienību vadītāji varēs zaudēt darbu vai tikai tiks norīkoti darbā citā dienesta struktūrā, arī iepriekš sacīja, ka tas vēl ir jāanalizē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu