Saeima otrdien sāks pavasara sesiju

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

12. Saeima otrdien sāks pavasara sesiju, uzzinājām parlamenta Preses dienestā.

Šā gada ziemas sesijā kopš 8.janvāra Saeima sanāca uz desmit kārtējām un trīs ārkārtas sēdēm, un šajā laikā deputāti pieņēmuši 57 likumus – 15 jaunus, bet 42 grozīja,

Saeimas tribīnē biežāk debatēs piedalījušies opozīcijas deputāti.

Statistika liecina, ka ziemas sesijā izskatīšanai komisijās nodots 61 likumprojekts, no kuriem 45 iesniedzis Ministru kabinets, 14 – Saeimas komisijas, bet divus – deputāti.

Strādājot ar iesniegtajiem likumprojektiem – skatot tos otrajā un trešajā lasījumā – Saeimā vērtēti kopumā 844 priekšlikumi.

Kopš janvāra Saeimas sēdēs visvairāk debatējuši deputāti Ivars Zariņš («Saskaņa») – 16 reizes, Sergejs Dolgopolovs («Saskaņa»), Gunārs Kūtris («No sirds Latvijai», NSL) un Juris Viļums (Latvijas Reģionu apvienība, LRA) – katrs pa astoņām reizēm, Inga Bite (LRA) – sešas reizes, bet deputāti Jānis Dombrava (Nacionālā apvienība, NA), Aleksandrs Kiršteins (NA), Vilnis Ķirsis («Vienotība»), Igors Pimenovs («Saskaņa») un Inguna Sudraba (NSL) – katrs pa piecām reizēm.

Saeima šā gada ziemas sesiju slēdza 21. martā, bet pavasara sesiju sāk 29. martā.

Kārtējo sesiju starplaikā pēc nepieciešamības var sasaukt Saeimas ārkārtas sesiju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu