Pasaules ekonomiskā krīze piezagusies arī Kannu kinofestivālam (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pieaugošā pasaules ekonomiskā krīze, kuras dēļ kritusies ASV dolāra vērtība, ietekmē uzņēmējus arī Francijas dienvidu kūrortpilsētā Kannās, kur trešdien sākās gadskārtējais kinofestivāls.

Greznās viesnīcas "Majestic Barriere" rīkotājdirektors Paskāls Brins otrdien uzsvēra, ka zemā dolāra vērtība sagādā nopietnas grūtības.

"Neapstrīdami, ka eiro-dolāra paritāte dolāram ir ļoti nelabvēlīga un mums tas sagādā nopietnas grūtības. Amerikāņi rēķina, ka brauciens uz Eiropu, uz Kannu festivālu, šogad viņiem izmaksās par 30% dārgāk nekā pagājušajā gadā," sacīja Brins.

Viņš piebilda, ka amerikāņi joprojām ierodas uz festivālu, lai kārtotu darījumus, taču tagad viņi uz kokteiļu vakariem aicina mazāk viesu nekā pagājušajā gadā, lai gan servisa līmenis ir saglabāts tāds pats.

Šogad festivāla laikā tiks pasniegti 10 000 pudeļu šampanieša, 8500 pudeļu augstas kvalitātes vīna, 250 kilogramu šokolādes saldumu, 29 000 cepumu, 36 000 tasīšu tējas un kafijas, kā arī 31 000 pudeļu ūdens. Viesnīcas istabu izrotāšanai tiks izmantoti aptuveni 8000 rožu.

Viena no amerikāņu slavenībām, kas apmetīsies tikai dažus kilometrus no Kannu festivālu pils esošajā "Majestic Barriere", ir kinozvaigzne un dziedātājs Vils Smits.

Arī Kannu veikali gatavojas tūristu un žurnālistu tūkstošu uzņemšanai, un modes preču veikala "Trabaud" īpašnieks Stefane Čerulli šķiet drošs par savu biznesu. Viņš uzskata, ka augstais eiro kurss varētu ietekmēt tikai dažus amerikāņus ar viduvējiem ienākumiem, taču kopumā viņa biznesu tas neietekmēs.

Savukārt slavenais Kannu puķu pārdevējs Sanders Smidss katru dienu piegādā simtiem rožu buķešu Kannu kinofestivāla organizatoriem, kā arī privātām villām un jahtām. Festivāla laikā viņa galveno klientu skaitā ir arī slavenā juvelierizstrādājumu kompānija "Chopard".

Smidss arī norādīja, ka amerikāņu klientus ietekmējusi šā brīža ekonomiskā situācija, taču tas viņus nekavē pasūtīt puķes. Tomēr viņš atzina, ka amerikāņus ļoti pārsteidz augstās cenas.

Šogad Kannu kinofestivālā jau ieradušies vai vēl ieradīsies daudzi amerikāņu aktieri, ieskaitot tādas leģendāras personības kā Klints Īstvuds un Vudijs Allens, un festivālā notiks arī viena no šīs vasaras gaidītākajām Holivudas filmu pirmizrādēm - Stīvena Spīlberga piedzīvojumu filmai "Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull" ("Indiana Džonss un Kristāla galvaskausa karaliste").

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu