Kopš gada sākuma reģistrēti teju 300 kūlas ugunsgrēki

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: GATIS DIEZIŅŠ / LETA

Lai gan kūlas dedzināšana ir aizliegta un par to var administratīvi sodīt, šogad VUGD reģistrējis jau 298 kūlas ugunsgrēkus, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) apkopotā operatīvā informācija.

Vakar dzēsti 28 kūlas ugunsgrēki, kuru kopējā degšanas platība bija vairāk nekā 26 hektāri. Platības ziņā lielākie kūlas ugunsgrēki bija Dundagas novada Dundagas pagastā, kur dega 5,5 hektāri, Ķekavas novada Ķekavas pagastā izdeguši 4 hektāri, Bauskas novada Brunavas pagastā, Bauskas novada Ceraukstes pagastā un Vaiņodes novada Vaiņodes pagastā dzēsti kūlas ugunsgrēki 2 hektāru platībā, Skrīveru novada Zemkopības institūtā izdeguši 1,5 hektāri, bet viens hektārs - Viestura ielā Jēkabpilī.

VUGD atgādina, ka kūlas dedzināšana apdraud cilvēku īpašumu, veselību un dzīvību, kā arī rada būtisku kaitējumu dabai!

VUGD aicina ikvienu iedzīvotāju būt piesardzīgiem un nepieļaut kūlas ugunsgrēka izcelšanos, bet gadījumos, ja kūlas ugunsgrēks ir izcēlies, – nekavējoties zvanīt uz tālruni 112.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu