ASV akciju tirgus sasniedz rekordaugstu līmeni

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Akciju vērtība ASV fondu tirgū pirmdien sasniegusi rekordaugstu līmeni jau ceturto tirdzniecības sesiju pēc kārtas saistībā ar pozitīviem uzņēmumu finanšu rezultātiem.

Fondu tirgus indekss «Dow Jones Industrial Average» biržas slēgšanas brīdī pirmdien pieaudzis par 39,81 punktu jeb 0,23% un sasniedzis 17 613,74 punktus, kas ir visu laiku augstākais līmenis.

Savukārt Volstrītas indekss «S&P 500» palielinājies par 6,34 punktiem jeb 0,31% - līdz 2038,26 punktiem, kas arī ir rekordaugsts līmenis.

Tikmēr «Nasdaq Composite» indekss tirdzniecības sesiju noslēdzis ar kāpumu par 0,41% - līdz 4651,62 punktiem.

Tādējādi gan «Dow Jones Industrial Average», gan «S&P 500» indekss pēdējo trīs nedēļu laikā palielinājies par vairāk nekā 7%, reģistrējot straujāko trīs nedēļu kāpumu kopš 2011.gada oktobra.

Analītiķi norāda, ka akciju cenu pieaugumu veicina uzņēmumu pozitīvie finanšu rezultāti, jo sevišķi transporta un veselības aprūpes nozarēs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu