Bangladešā topošos policistus apmāca skaistumkopšanā (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.flickr.com

Topošajiem policistiem Bangladešā jāmāk ne tikai aizsargāt likumu, bet arī jāzina, kā glīti izskatīties, jo policijas akadēmijā ieviests jauns mācību priekšmets – skaistumkopšana.

Policijas akadēmijā kā jaunā mācību kursa pasniedzēja pieaicināta Kanīza Almāsa Kāna, kam pieder vairāki skaistumkopšanas saloni gan Bangladešas galvaspilsētā, gan Taizemē. Viņai 140 topošie likumsargi jāapmāca tādās gudrībās kā krāsu saskaņošana apģērbā un piemērotāko smaržu izvēle.

Kā pastāstīja pati pasniedzēja, uzaicinājums pasniegt nodarbības viņai esot bijis liels pārsteigums un pagodinājums.

"Es priecājos, ka cilvēki sāk vairāk rūpēties par savu ārieni," stāsta Kāna. Viņa arī novērojusi, ka stiprā dzimuma studenti bijuši tikpat aktīvi, nereti pat aktīvāki nekā daiļā dzimuma pārstāves.

Šardas Policijas akadēmijas rektors Mažaruls Hāks uzskata, ka jauniegūtās zināšanas ne tikai uzlabos likumsargu izskatu, bet arī pozitīvi ietekmēs to pašpārliecību.

"Šī ir pirmā reize mūsu akadēmijas vēsturē, kad mēs uzaicinām skaistumkopšanas speciālistu vadīt nodarbības. Manuprāt, ir ļoti svarīgi policistiem sevi pienācīgi pasniegt sabiedrībā," pārliecināts rektors.

"Šie studenti nākotnē vadīs mūsu valsts policiju," neparasto lēmumu par jaunā priekšmeta ieviešanu pamato akadēmijas rektors.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu