Veselīga dzīvesveida un gardu recepšu grāmatu jaunumi.
Jaunākā lasāmviela tavai veselībai un gardumu pagatavošanai
500 ēdieni bez glutēna
500 ēdieni bez glutēna ir plašs brokastu ēdienu, našķu, uzkodu, pamatēdienu, piedevu un saldo ēdienu krājums, kas iepriecinās visu ģimeni. Glutēna nepanesības dēļ jums vairs nav jāatsakās no saviem iecienītākajiem ēdieniem. Izbaudiet tos un pārsteidziet draugus un ģimeni ar brīnišķīgām maltītēm, uzmanīgi kontrolējot uzņemtā glutēna daudzumu.
Krājumā atradīsiet celiakijas aprakstu, uzzināsiet par šīs slimības cēloņiem un simptomiem, kā arī ārstēšanās ieteikumiem. Lai uzlabotu vispārējo veselības stāvokli, vienmēr ir vērtīgi iegūt pēc iespējas plašāku informāciju.
Gandrīz visām receptēm ir piedāvāti varianti, kas nesatur piena produktus.
(Zvaigzne ABC)
Dikāna receptes. 350 receptes neatgriezeniskai svara samazināšanai
Dikāna diētas pamatā ir unikāla četru posmu programma. Divi posmi veltīti svara samazināšanai un divi – svara stabilizēšanai. Diētas pamatprincipi ir aprakstīti grāmatā - bestsellerā «Dikāna diēta». Šo diētu ievērot ir viegli. Patiesībā tā ir ļoti piemērota gardēžiem un gaļas ēdienu cienītājiem. Un ar grāmatu «Dikāna receptes» diētu ievērot jums būs vēl vienkāršāk.
Mesjē Dikāns piedāvā 350 receptes izmantošanai diētas svarīgāko - svara samazināšanas - posmu laikā. Grāmatā ir iekļautas ēdienu idejas gan proteīnu jeb uzbrukuma fāzei, gan arī ļoti daudzas receptes, lai «nenoietu no ceļa» kruīza fāzes laikā, kad diētā drīkst iekļaut dārzeņus.
Šī grāmata ir vislabākais apliecinājums tam, ka ir iespējams vienlaikus baudīt ēdienu un samazināt svaru.
«Dikāna receptes» parāda, kā ar gardiem salātu dresingiem, mērcēm un nepārspējamiem saldajiem ēdieniem maltītes padarīt vēl garšīgākas un interesantākas, un iedrošina ikvienu tievētāju apņēmīgi doties pretī mērķim.
Šī diēta ir nosaukta Dr. Pjēra Dikāna (Pierre Dukan), franču medicīnas doktora vārdā, kurš savu karjeru veltījis tam, lai palīdzētu cilvēkiem uz visiem laikiem atbrīvoties no liekā svara. Nostāsti par Dikāna diētu ceļoja no mutes mutē, līdz mesjē Dikāns uzrakstīja grāmatu «Dikāna diēta». Tā uzreiz pēc izdošanas kļuva par bestselleru, tika izdota vairāk nekā trīsdesmit valstīs un tulkota vairāk nekā četrpadsmit valodās. Vairāk informācijas par šo diētu meklējiet www.dukandiet.co.uk
(Zvaigzne ABC)
Muguras bībele
Muguras sāpes. Vingrojumi autovadītājiem
(Zvaigzne ABC)
Dziednieces rokasgrāmata. Manas receptes veselības atjaunošanai
Šajā grāmatā apvienota daļa no pieredzes bagātās, sertificētās dziednieces Silvijas Švernas mūžā sakrātajām un pārbaudītajām homeopātiskajām un dabas dziedniecības receptēm. Izdevumā ievietoti arī nozīmīgāko ārstniecības augu krāsaini attēli, tie palīdzēs labāk orientēties dziedniecībā izmantojamo augu pasaulē. Grāmatai ir skaidra struktūra, saturā atradīsiet vairāk nekā 40 organisma saslimstības zonu nosaukumus ar sīkākiem iedalījumiem pa slimībām; tas atvieglos grāmatas izmantošanu. Pie katras receptes ir piktogramma, kas ļauj saprast, kā zāles lietojamas – iekšķīgi, kompresēm, pilināšanai, ierīvēšanai vai citādi. Dažviet ievietoti arī dziednieces ieteikti vingrinājumi, piemēram, kā mazināt galvassāpes un kā atbrīvoties no krākšanas.
Dziedniece Silvija Šverna ir beigusi J. Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolu un studējusi glezniecību Latvijas Mākslas akadēmijā. Strādājusi lietišķās grafikas jomā un skolā mācījusi zīmēšanu. Pirms vairāk nekā 35 gadiem atklājās, ka viņai piemīt dziednieces spējas. Tagad Silvija Šverna ir praktizējoša, pieredzes bagāta, sertificēta tautas dziedniece, kura spēj dziedēt dažādas iekšķīgās kaites, ilgi nedzīstošas brūces un lūzumus, kā arī līdzsvarot auru. Dziedniece saka: «Uzskatu, ka visbiežāk veselību ietekmē emocijas un jūtas. Tāpēc vajadzētu ievērot senu atziņu: domā labu, skaties labu, runā labu, dari labu. Mīlestība ir vienīgais spēks un alķīmija, kas spēj darīt brīnumus – izmainīt cilvēka raksturu un dziedināt.»
Autore šajā grāmatā apkopojusi tautas medicīnas un dziedniecības ieteikumus dažādu slimību ārstēšanai, kā arī padomus un receptes, kas praktiskā darbā ar pacientiem ir devuši labus rezultātus.
(Zvaigzne ABC)
«Zommers. Mūsdienu latviskā virtuve»
Ultraprāts
Vai jums ir grūti koncentrēties? Vai bieži izjūtat stresu un nemieru? Vai jūsu prāts ir kā apmiglots un jūs nespējat notiekošo uztvert ar tādu prāta asumu kā vēlētos? Ja kaut uz vienu no šiem jautājumiem esat atbildējis ar jā, jūsu smadzeņu darbība nav optimāla. Jūs neesat viens: pētījumi liecina, ka ar dažādām smadzeņu darbības problēmām saskaras vairāk nekā miljards pasaules iedzīvotāju. Nomāktība, trauksme, slikta atmiņa, neskaidra domāšana, uzmanības deficīta sindroms, hiperaktivitāte un autisms – problēmas izpausmes ir dažādas, taču cēlonis bieži ir viens un tas pats: nepareizs uzturs un dzīvesveids. Taču viss nav zaudēts! Grāmatas «Ultraprāts» autors Dr. Haimens piedāvā risinājumu – dziedināt ķermeni, tā izdziedinot arī prātu. Izmantojot funkcionālās medicīnas metodes, Dr. Haimens izstrādājis sešu nedēļu plānu, kā atjaunot veselību un iegūt ultraprātu – augstas koncentrēšanās spējas, izcilu atmiņu, labu garastāvokli, stabilu emocionālo stāvokli un pašpārliecinātību. M.D. Marks Haimens ir Funkcionālās medicīnas institūta vadītājs un Lenoksā (Masačūsetsā) nodibinājis UltraWellness Center. Centra mērķis ir sniegt pacientiem individuālas konsultācijas par uztura un dzīvesveida izmaiņām. Dr. Haimens sarakstījis vairākas grāmatas par uztura saistību ar veselību; tās kļuvušas par New York Times bestselleriem. (Zvaigzne ABC)
Pavārskola. Mācāmies gatavot soli pa solim
Šī lieliskā grāmata soli pa solim iepazīstinās jūs ar aizraujošo pavārmākslas pasauli gluži kā kulinārijas kursos. Tajā iekļautas vairāk nekā 75 receptes, no iemīļotiem klasiskiem ēdieniem līdz moderniem un starptautiski atzītiem. Jebkurš atradīs kaut ko piemērotu savai gaumei un garšas izjūtai. Katrs solis ir attēlots fotogrāfijā, lai jūs redzētu, kā viss jādara. Katrā nodaļā ir parādītas ēdiena gatavošanas pamattehnikas. Jūs no pašiem pamatiem apgūsiet nepieciešamos paņēmienus un prasmes, kā uzvārīt olu, pagatavot nūdeļu mīklu, novilkt miziņu tomātiem vai izcept labu steiku. Šo grāmatu papildina daudzpusīga informācija un neskaitāmi padomi un knifi, kurus sniedz pieredzējuši profesionāļi. (Zvaigzne ABC)
Īsais kurss konservēšanā
200 prasmes, bez kurām neiztikt virtuvē