Jaunā "Ibiza" šovasar (9)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Maija beigās Madrides auto šovā "Seat" prezentēs jauno "Ibiza", ar kuru spāņi saista lielas cerības attiecībā uz noieta palielināšanu, kas pēdējā laikā bijis visnotaļ sāpīgs temats, jo autobraucēji aizvien vairāk izvēlējušies ārvalstu auto markas, piemēram, "Renault", "Citroen" un "Ford".

Jaunā "Ibiza" konstruēta uz nākamās paaudzes "Volkswagen Polo" tehnoloģiskās bāzes un krietni lielāka par iepriekšējās paaudzes modeli. Garumā klāt nākuši aptuveni 10 centimetri, un jaunās "Seat Ibiza" virsbūves garums no bampera līdz bamperam ir gandrīz četri metri. Līdz ar paaudžu maiņu mazās klases auto riteņu bāze ir lielāka un tas ir kļuvis arī platāks, kā dēļ uzlabojušies apstākļi salonā sēdēšanas komforta ziņā.

Jaunās "Ibiza" izskatu dizaineri raksturo, izmantojot terminu arrow design, kuru raksturojošie elementi ir dusmīgas priekšējo lukturu acis, lielas gaisa ieplūdes atveres priekšējā bamperā, kā arī netradicionāli liektas sānu lūzuma līnijas. Principā auto dizains veidots pēc Ženēvā prezentētā "Seat Bocanegra" konceptautomobiļa parauga. Izskatās sportiski un vislabāk varētu piestāvēt plānotajiem "Ibiza FR" un "Ibiza Cupra" modeļiem. Visi pārējie "Ibiza" tiks pozicionēti kā stilīgi auto ar videi draudzīgiem motoriņiem. Mazākais no tiem būs 1,2 litru trīs cilindru benzīna motors ar 70 zirgspēkiem. Bez tā būs pieejams arī 1,4 litru motors ar 85 ZS un 1,6 litru motors ar 105 ZS.

Dīzeļdzinēju saimi arī sākotnēji veidos trīs motori – 1,4 litru ar 80 zirgspēkiem, kā arī 1,9 litru agregāts ar 90 vai 105 zirgspēku jaudu. "Seat" uzsver, ka nevienam no benzīna motoriem CO2 izmešu daudzums nepārsniedz 160 g/km, savukārt dīzeļiem attiecīgais rādītājs nav lielāks kā 120 g/km.

Standarta izpildījumā visi motori tiks kombinēti ar piecu pakāpju mehānisko transmisiju, savukārt spēcīgākajiem benzīna un dīzeļdzinējiem būs pieejama arī septiņu pakāpju DSG pārnesumkārba.

Kā minēts iepriekš, "Seat Ibiza" pirmizrāde notiks Madrides auto šovā, kurš norisināsies no 22.maija līdz 1.jūnijam, un drīz pēc tam "Ibiza" nonāks pārdošanā.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu