Sony Ericsson atsakās no Symbian (5)

TVNET
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Sony Ericsson atklājis, ka neplāno izlaist jaunus mobilos tālruņus, kas izmantotu Symbian operētājsistēmu. Tādējādi Vivaz un Vivaz Pro vismaz pagaidām būs pēdējie telefoni ar Symbian.

"Mums nav plānu vismaz tuvākajā nākotnē izstrādāt jaunus produktus, kas atbilstu Symbian Foundation standartiem vai operētājsistēmai," kāds Sony Ericsson pārstāvis sacījis Bloomberg.

Kā iemesls šādam solim tiek minēta operētājsistēma Android, kas patlaban pārspēj visus konkurentus tirgus iekarošanas tempu ziņā.

Sony Ericsson izstrādes un attīstības nodaļas vadītājs Riko Sakaguči apstiprinājis, ka viņa kompānija nākotnes cerības liek uz viedtālruņiem, kas darbojas ar Android, turklāt viņa izteikumi seko Nokia viedtālruņu biznesa vadītāja Ansi Vanjoki paustajai pārliecībai, ka Android nesīs tikai īstermiņa labumu.

Var atzīmēt, ka Sony Ericsson ir diezgan liela pieredze Symbian viedtālruņu ražošanā - šī platforma izmantota tādās ierīcēs kā P800, P900, P910 un P1i, kā arī jau minētajos Vivaz un Vivaz Pro.

Kā norāda techtree.com, lai arī Sony Ericsson joprojām ir Symbian Foundation loceklis, atgriešanās pie šīs operētājsistēmas varētu notikt tikai tad, ja tā solītu patiesi kaut ko labu, bet to redzēsim tikai pēc Symbian^4 iznākšanas.

Svarīgākais
Uz augšu