Atver durvis universitātei un savai nākotnes karjerai

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ja plāno sākt studijas šajā rudenī, tad nedrīksti palaist garām 18. martu, kad Latvijas Lauksaimniecības universitāte (LLU) aicina visus interesentus uz Atvērto durvju dienu Jelgavā. Tā būs lieliska iespēja iepazīties ar plašo studiju piedāvājumu un klātienē ielūkoties vietā, kurā gadu desmitiem top veiksmīgas karjeras.

LLU ir veidojusies kā lauksaimniecības akadēmija, kurā sagatavoja speciālistus darbam Latvijas laukos. Tieši vēsturiskās tradīcijas dēļ universitāte nes ar vienu nozari saistītu nosaukumu. Taču šodien tā studētgribētājiem piedāvā vairāk kā 60 studiju programmas vienā no trijiem īstenotajiem virzieniem – biozinātnēs, inženierzinātnēs un sociālajās zinātnēs.

Universitāte piedāvā jaunietim nopietnu starta kapitālu karjeras veidošanai visās Latvijas ekonomikai nozīmīgākajās nozarēs. Daudzi zina, ka tieši LLU tiek sagatavoti jaunie speciālisti lauksaimniecībā, pārtikas pārstrādē, kokapstrādē, mežsaimniecībā, veterinārmedicīnā un zemes pārvaldībā. Savukārt daudz mazāk jauniešu ir dzirdējuši, ka Jelgavā studējuši un izglītību ieguvuši spēcīgi informācijas tehnoloģiju jomas talanti, inženieri, būvnieki, enerģētiķi, ainavu arhitekti, sociologi, pedagogi, uzņēmumu vadītāji.

Foto: Publicitātes foto

«Studijas LLU sniedza gan teorētiskas, gan praktiskas zināšanas, lai kļūtu par vadošu speciālistu būvniecības nozarē. Studiju semestris ārzemēs deva iespēju pilnveidot zināšanas būvniecības jomā un angļu valodā, savukārt jau ražošanas prakses laikā sevi pierādīju topošajam darba devējam,» savu ceļu līdz veiksmīgai karjerai pāris vārdos raksturo absolvents, Skonto Plan Ltd konstruktors – inženieris Artūrs Hirkovskis.

Foto: Publicitātes foto

Savukārt Meža un koksnes produktu pētniecības un attīstības institūta jaunais darbinieks Kārlis Pugovičs vaļsirdīgi atzīstas, ka atnācis uz Meža fakultāti, nemākot atšķirt zāģi un frēzes. «Pēc četriem gadiem manu diplomdarbu atzina par labāko kursā. Neviena izglītības iestāde nevar cilvēku sagatavot «īstajai dzīvei», taču Jelgavā man bija iespēja iemācīties ļoti daudz no tā, kas notiek un kā vajadzētu notikt kokrūpniecības nozarē,» skaidro K. Pugovičs.

Foto: Publicitātes foto

Arī AS «Latvenergo» valdes priekšsēdētājs Āris Žīgurs savu karjeru sācis Jelgavā un atklāj, ka viņa darba dzīves daudzajos veiksmīgajos pavērsienos vienmēr bijusi klāt augstskolā iegūtā gudrība. «Man personīgi LLU Tehniskā fakultāte ir izglītības satura plašuma un pamatīga pasaules redzējuma skola. Fakultātē satiekas jauni cilvēki ar ļoti dažādu «bagāžu», un šī atšķirīgā pieredze gadu gaitā pārvēršas kopīgā redzējumā par lietu un procesu dabisko gaitu. Tādējādi savu fakultāti pārliecināti saucu par plaša redzeslauka, dzīves gudrības un koleģialitātes kalvi,» ar lepnumu atzīst A. Žīgurs.

Lieliska iespēja pārliecināties pašiem par plašajām karjeras iespējām pēc LLU absolvēšanas ir Atvērto durvju diena. Turklāt tikai 18. martā Vides un būvzinātņu fakultātē un Pārtikas tehnoloģijas fakultātē tiks rīkoti konkursi, dodot iespēju labākajiem jauniešiem iegūt valsts finansētu studiju vietu nākamajā studiju gadā.

Foto: Publicitātes foto

Ieskaties www.llu.lv un tiekamies Jelgavā!

www.llu.lv

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu