Stokholmas arhipelāgā uz sēkļa uzskrējis Igaunijas naftas tankkuģis (31)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Trešdienas rītā Stokholmas arhipelāgā uz sēkļa uzskrējis Igaunijas tankkuģis «Kertu» ar 52 tonnām naftas, un ir bažas, ka tas varētu nogrimt. Interneta izdevums «Postimees Online» ziņo, ka tankkuģim izdevies atbrīvoties paša spēkiem, bet kuģis ir bojāts un no tā jūrā noplūdusi nafta. Glābšanas darbus apgrūtina stiprs vējš un viļņi.

«Kertu» kuģojis zem Maltas karoga, bet pieder Igaunijas uzņēmumam «Hansa Shipping». Tas bija ceļā uz Somiju.

Ziņu aģentūra «The Local» iepriekš ziņoja, ka vismaz viena tā tvertne guvusi bojājumus un nafta no kuģa sūcas Baltijas jūrā.

«Ir pāragri teikt, cik liels kaitējums nodarīts apkārtējai videi,» sacīja Zviedrijas krasta apsardzes pārstāvis Jonijs Obergs. Pēc viņa teiktā, kuģa apkalpe strādāja pie tā, lai naftu no bojātās tvertnes pārsūknētu citā tilpnē.

Ieplūstot kuģī lielam daudzumam ūdens, septiņi apkalpes locekļi tika evakuēti. Uz kuģa joprojām atrodas kapteinis, mehāniķi un vairāki krasta apsardzes vīri,

vēsta «Postimees Online».

Jau trešdienas pēcpusdienā parādījās ziņas, ka kuģī ieplūst liels daudzums ūdens un tas varētu nogrimt.

Situāciju sarežģī spēcīgais vējš un lielie viļņi avārijas rajonā.

Kuģī atrodas 52 tonnas naftas. Tas būvēts 1996.gadā, ir 90 metrus garš un 13 metrus plats.

Igaunijas krasta apsardze apstiprināja, ka jūra ir nemierīga un viļņi augsti.

Situācija ir nopietna un pastāv liels risks, ka kuģis varētu nogrimt, ziņo «Postimees Online», piebilstot, ka tankkuģim palīgā devušies četri glābšanas dienestu kuģi, divi krasta apsardzes helikopteri un kuģis.

Komentāri (31)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu