Stenders kāpina apgrozījumu

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Zīmola Stenders īpašnieks uzņēmums SIA Stendera ziepju fabrika 2005. gadā kāpinājis savu apgrozījumu par vairāk nekā Ls 500 000. 2004. gadā uzņēmuma apgrozījums bija Ls 1 571 635, taču 2005. finanšu gada pārskats uzrāda jau Ls 2 130 800 lielu apgrozījumu. Uzņēmuma rentabilitāte sasniegusi 25%.

Uzņēmuma paškapitāls kopumā pieaudzis par vairāk nekā Ls 560 000, tas ir, par gandrīz 110%, salīdzinot ar iepriekšējo līmeni. SIA Stendera ziepju fabrika bilances vērtība pieaugusi par 76,9%.

„2005. gads uzņēmumam bijis ļoti veiksmīgs – finanšu rezultāti pārsniedza prognozētos, kas savukārt nodrošināja stabilu attīstību un augstu ienesīgumu visā pārskata periodā. Pozitīvas tendences vērojamas arī uzņēmuma peļņas un zaudējumu aprēķinā. Ievērojami, gandrīz par 95%, ir samazinājušās administrācijas izmaksas, savukārt pārējo posteņu pieaugums ir proporcionāls neto apgrozījuma pieaugumam,” stāsta uzņēmuma direktors Jānis Bērziņš.

„Uzņēmuma finansiālais stāvoklis ir vērtējams kā pietiekami labs, lai uzņēmums spētu sekmīgi attīstīties arī turpmāk. Šis finanšu gads ir radījis stabilu pamatu vēl straujākai uzņēmuma attīstībai nākotnē. Labie rezultāti ļaus mums īstenot daudzas ieceres un sasniegt izvirzītos mērķus,” piebilst Jānis Bērziņš.

„Mūsu attīstības viens no stūrakmeņiem ir plašais mazumtirdzniecības tīkls pašu mājās un aizvien augošais eksports uz ārvalstīm. Zīmola Stenders veikali atrodami Krievijā un citās NVS valstīs, kaimiņvalstīs Lietuvā un Igaunijā, Polijā, Ukrainā, Vācijā, Ungārijā, Lielbritānijā, Somijā un ASV. Šā gada plānos ietilpst apgūt jaunas teritorijas un attīstīt veikalus jau esošajos tirgos. Protams, nemainīga prioritāte ir veidot iespējami plašu piedāvājuma klāstu – radīt jaunus produktus un uzlabot esošos,” stāsta ārējo sakaru vadītāja Inese Apse-Apsīte.

SIA Stendera ziepju fabrika darbības pamatvirziens ir vannas kosmētikas ražošana un tirdzniecība. Gan vietējā, gan ārvalstu tirgos uzņēmums ir pazīstams ar zīmolu Stenders. SIA Stendera ziepju fabrikas produkcija tiek ražota Latvijā, Rīgā, izmantojot dabiskas augu valsts izejvielas. Nepilnu četru gadu laikā uzņēmums no vienas tirdzniecības vietas Rīgā ir izaudzis līdz 22 tirdzniecības vietām Latvijā un 118 veikaliem ārvalstīs. SIA Stendera ziepju fabrika darbu sāka 2001. gada 28. septembrī. Uzņēmuma dibinātāji ir Jānis un Zane Bērziņi. Uzņēmuma kapitāls ir 100% vietējas izcelsmes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu