Visvairāk "plusiņu" Rīgas domes vēlēšanās saņēmis Ušakovs (57)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas pašvaldības vēlēšanās visvairāk "plusiņu" vēlēšanu sarakstos ieguvis politisko partiju apvienības "Saskaņas centrs" (SC) Rīgas mēra amata kandidāts Nils Ušakovs, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) mājaslapā pieejamā informācija.

Ušakovu SC sarakstā īpaši atbalstījuši 62 784 vēlētāji.

Iepretim partijas "Pilsoniskā savienība" (PS) Rīgas mēra amata kandidātam Ģirtam Valdim Kristovskim "+" bija atzīmējuši 36 595 rīdzinieki. Nākamais īpaši atbalstītais kandidāts ir Ainārs Šlesers (LPP/LC) ar 27 801 "plusiņiem", kuram seko partijas "Jaunais laiks" (JL) kandidāts Edgars Jaunups ar 10 170 "plusiņiem".

Partijas "Sabiedrība citai politikai" (SCP) kandidāts uz Rīgas mēra amatu Aleksejs Loskutovs izpelnījies 6861 cilvēku īpašu atbalstu, līdzšinējais mērs no apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK Jānis Birks saņēmis 2902 pozitīvus novērtējumus, Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) pārstāvis Ingmārs Līdaka - 2719, bet Tautas partijas (TP) kandidāts Andris Ārgalis un partijas "Visu Latvijai!" pārstāvis Raivis Dzintars - attiecīgi 2477 un 2466 "plusiņus".

Kā ziņots, līdz ar jaunā sasaukuma Rīgas domes sanākšanu amatu vajadzēs atstāt vairāk nekā trīs ceturtdaļām jeb 47 pašreizējiem deputātiem, liecina vēlēšanu rezultāti.

Rīgas domes deputāta amatu saglabās mazāk nekā ceturtā daļa jeb 13 deputāti. Kopā domē ir 60 deputātu vietas.

Rīgas domes vēlēšanās 5% barjeru izdevies pārvarēt tikai četriem sarakstiem, līdz ar to jaunajā sasaukumā darbosies SC, PS, partija LPP/LC un JL, kuras attiecīgi ieguvušas 26, 14, 12 un astoņus deputātu mandātus.

No SC saraksta domē iekļuvuši visi septiņi pašreizējie un 19 jauni deputāti, no PS - viens pašreizējais un 13 jauni deputāti, no LPP/LC - trīs pašreizējie un deviņi jauni deputāti, bet no JL - divi pašreizējie un seši jauni deputāti.

Domē neiekļuva trīs no pašreizējām četrām koalīcijas partijām - vicemēra Andra Ārgaļa pārstāvētā Tautas partija (TP) ar deviņiem deputātiem, līdzšinējā mēra Jāņa Birka pārstāvētā apvienība "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (TB/LNNK) ar astoņiem deputātiem un vicemēra Jāņa Dineviča pārstāvētā Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija (LSDSP) ar pieciem deputātiem.

Domē nav iekļuvusi arī apvienības "Dzimtene/Latvijas Sociālistiskā partija" deputātu frakcija, kurā ir trīs deputāti, kā arī partijas "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" (PCTVL) frakcija ar astoņiem deputātiem.

No četriem frakcijām nepiederošajiem deputātiem jaunievēlētajā domē iekļuvis tikai viens - no PS saraksta.

Iepriekšējās Rīgas domes vēlēšanās JL ieguva 13 deputāta mandātus, PCTVL - deviņus, TP - astoņus, apvienības "Dzimtene" un Latvijas Sociālistiskās partijas apvienotais saraksts - astoņus, LSDSP - septiņus, TB/LNNK - sešus, partija "Jaunais centrs" - piecus, LPP - četrus, tomēr sasaukuma laikā vairāki deputāti mainīja savu piederību frakcijām.

Komentāri (57)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu