Cukerbergs ziedojis 25 miljonus cīņai ar Ebolas vīrusu (37)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

«Facebook» īpašnieks Marks Cukerbergs otrdienas vakarā paziņojis, ka abi ar sievu Priscillu Čanu ziedojuši 25 miljonus dolāru Slimību kontroles centriem cīņai ar Ebolas vīrusu, vēsta ārvalstu mediji.

«Ebolas epidēmija ir kritiskā pagrieziena punktā. Tā līdz šim ir inficējusi 8400 cilvēku, bet vīruss izplatās ļoti ātri un prognozes liecina, ka tas varētu inficēt miljonu vai vairāk cilvēku tuvāko mēnešu laikā, ja [šis jautājums] netiks risināts,» Cukerbergs pavēstījis «Facebook» ierakstā.

«Mēs ticam, ka dotācija ir ātrākais veids, kā dot iespēju Slimību kontroles centriem un ekspertiem šajā jomā novērstu šādu iznākumu,» viņš uzsvēris.

Ziedojums Slimību kontroles centriem noticis dienā, kad Pasaules Veselības organizācija (PVO) paziņoja, ka Ebolas krīze ir daudz bīstamāka, nekā iepriekš uzskatīts.

PVO amatpersona paziņoja, ka mirstība pašreizējā Ebolas uzliesmojumā sasniedz 70%, nevis 50% kā ziņots iepriekš. Viņš arī teica, ka pasaule tuvāko divu mēnešu laikā varētu pieredzēt līdz pat 10 000 jaunu Ebolas vīrusa inficēšanās gadījumu katru nedēļu, ja pasākumi slimības apturēšanai nesniegs gaidītos rezultātus.

Iepriekš arī Bils Geitss un viņa sieva Melinda Geitsa ziedojuši 50 miljonus cīņā pret Ebolas epidēmiju.

Komentāri (37)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu