Kalvis Vītoliņš nekandidēs uz KNAB priekšnieka amatu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kalvis Vītoliņš ir izstājies no konkursa par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka amatu, iesniedzot arī oficiālu iesniegumu par savu lēmumu Valsts kancelejā atbildīgajai komisijai, sacīja Vītoliņš. Šodien notiek KNAB priekšnieka konkursa otrās kārtas rakstisks pārbaudījums, un Vītoliņš nolēmis tajā vairs nepiedalīties.

Skaidrojot savu lēmumu, Vītoliņš uzskata, ka lielas jēgas turpināt to nebija, jo tāpat nav stingra Saeimas atbalsta. Vītoliņš negribot piedalīties balstu meklēšanā par sevi.

Iepazīstoties ar pārējiem pretendentiem, Vītoliņš uzskata, ka visreālākās iespējas uzvarēt šajā konkursā ir KNAB Izmeklēšanas nodaļas vadītājai Lienītei Šikorei. Tomēr arī viņas izredzes esot "stipri atkarīgas no tā, kā viss Saeimā veidosies".

Vītoliņš arī atzina, ka viņa lēmumu neturpināt konkursu ietekmēja tieši pēdējās dienās saņemtie jaunie darba piedāvājumi, no kuriem gan nevienu vēl viņš neesot pieņēmis.

Šodien, 25.oktobrī Valsts kancelejā notiks KNAB priekšnieka konkursa otrās kārtas rakstisks pārbaudījums.

Tajā pusotras stundas laikā katram no pieciem kandidātiem būs jāatbild uz četriem jautājumiem, no kuriem divi jautājumi būs par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja kompetencēm un divi - par biroja priekšnieka kompetencēm un prasmēm.

Savukārt 26.oktobrī Valsts kancelejā atbildīgā komisija mutiskā intervijā uzklausīs katru no kandidātiem, kuriem būs jāapliecina arī savas svešvalodu zināšanas. Plānots, ka pievakarē preses brīfingā arī tiks paziņots komisijas visaugstāk novērtētais KNAB vadītāja amata pretendents.

LETA jau ziņoja, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka amata konkursa otrajā kārtā turpina vērtēt piecus pretendentus. Kopumā bija pieteikušies 13 pretendenti.

Atbildīgā komisija nolēma, ka otrajai kārtai tiks virzīti: KNAB Valsts amatpersonu darbības kontroles nodaļas vadītāja vietnieks Jaroslavs Streļčenoks, KNAB Valsts amatpersonu darbības kontroles nodaļas vadītāja Ilze Jurča, KNAB Izmeklēšanas nodaļas vadītāja Lienīte Šikore, bijušais Valsts ieņēmumu dienesta muitas vadītājs, pašlaik SIA "Biznesa un juridiskā prakse" īpašnieks, konsultants loģistikā, transporta un dzelzceļa risinājumos, kā arī robežšķērsošanas un nodokļu jautājumos Kalvis Vītoliņš un bijušais iekšlietu ministrs un galvenais valsts notārs, tagadējais SIA "Pireja" juridiskais pārstāvis un SIA "Park&fly easy" valdes priekšsēdētājs Māris Gulbis.

Uz KNAB vadītāja amatu bija pieteikušies arī - Rīgas domes Informācijas tehnoloģiju centra informācijas tehnoloģiju drošības administrators Gunārs Bērziņš, advokātu biroja "Liepiņš un partneri" zvērināts advokāts, nodibinājuma "Korporatīvo juridisko risinājumu un pētījumu palāta" valdes priekšsēdētājs un Juridisko risinājumu un pētījumu palātas šķīrējtiesas priekšsēdētājs Armands Stumbergs, pašreizējais detektīvaģentūras "Musa International" vadītājs jurists Gunārs Cāzers, Juridiskās koledžas pasniedzēja Ruta Mekša, Tieslietu ministrijas Juridiskā departamenta Tiesvedības nodaļas juriskonsults Kristaps Sautiņš, SIA "P-Kolada" dalībnieks, SIA "Adhs juridiskie un apdrošināšanas pakalpojumi" dalībnieks un SIA "Jurisconsultus" dalībnieks Jānis Uzulēns, bezdarbnieks Aivars Bauers, Augstākās izglītības kvalitātes novērtēšanas centra un Izglītības kvalitātes valsts dienesta eksperts Vladislavs Bautris.

KNAB priekšnieka amata pretendentu vērtēšanas komisiju vada Valsts kancelejas direktore Elita Dreimane, komisijā ir Augstākās tiesas Senāta Krimināllietu departamenta senators Artūrs Freibergs, Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta virsprokurors Arvīds Kalniņš, Satversmes aizsardzības biroja direktors Jānis Kažociņš, Drošības policijas priekšnieks Jānis Reiniks.

Kā ziņots, amats ir vakants pēc iepriekšējā KNAB vadītāja Normunda Vilnīša atbrīvošanas no amata.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu