Baltijas valstu deputāti diskutēs par demogrāfisko situāciju reģionā un bērnu aizsardzību ārvalstīs

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

Saeimas namā Baltijas Asamblejas (BA) Labklājības komitejas sanāksmē parlamentārieši no Latvijas, Igaunijas un Lietuvas šodien diskutēs par demogrāfisko situāciju reģionā un bērnu tiesību aizsardzību ārvalstīs, informēja parlamenta Preses dienestā.

«Latvijas nākotnei, kā arī visas Baltijas izaugsmei, labklājībai un konkurētspējai pasaulē izšķiroša nozīme ir veselīgai demogrāfiskajai situācijai valstī. Lai to nodrošinātu, nepieciešamas kuplas ģimenes, kas saņem pilnvērtīgu valsts atbalstu. To vislabāk paveikt, sadarbojoties, izzinot un pārņemot kaimiņu pieredzi,» pirms sanāksmes uzsvēra BA Labklājības komitejas priekšsēdētājs un Saeimas Demogrāfijas lietu apakškomisijas priekšsēdētājs Imants Parādnieks (VL-TB/LNNK).

Sanāksmē parlamentārieši un uzaicinātie eksperti dalīsies pieredzē par demogrāfijas politiku Baltijas valstīs, spriežot par iespējamiem risinājumiem demogrāfiskās situācijas uzlabošanai. Sanāksmē uzmanību pievērsīs arī jautājumam par ārvalstīs dzīvojošo Baltijas valstu nepilngadīgo pilsoņu tiesību aizsardzību.

Sanāksmes dalībnieki izskatīs arī jautājumu par Baltijas valstu kopīgajiem zāļu iepirkumiem, vērtējot Baltijas Ministru padomes progresa ziņojumu par šo tēmu.

Sanāksmi vadīs BA Labklājības komitejas priekšsēdētājs Parādnieks, un atklāšanas runu tajā teiks BA prezidents Jānis Vucāns (ZZS). Latvija no 1.janvāra ir BA prezidējošā valsts un šos pienākumus pildīs vienu gadu.

BA Labklājības komitejas sanāksme notiks no plkst.9.00 līdz plkst.14.00 Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēžu zālē Jēkaba ielā 10/12, 409.telpā.

Baltijas Asambleja ir Latvijas, Igaunijas un Lietuvas parlamentu sadarbības institūcija, kas izveidota 1991.gada 8.novembrī. Asamblejā katras Baltijas valsts parlamentu pārstāv 12-20 deputāti. Asambleja ir koordinējoša un konsultatīva institūcija. Tā ir tiesīga nacionālajiem parlamentiem, valdībām un Baltijas Ministru padomei izteikt savu viedokli rezolūciju, lēmumu, deklarāciju un ieteikumu formā un pieprasīt atbildes par to, kā risināti BA dienaskārtības aktuālie pārrobežu jautājumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu