Francijas parlamenta apakšpalāta atbalsta pilsonības atņemšanu teroristiem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Francijas parlamenta apakšpalāta otrdienas vakarā ar nelielu balsu vairākumu nobalsoja par strīdīgu priekšlikumu izdarīt konstitūcijā grozījumu, kas ļautu atņemt Francijas pilsonību dubultpilsoņiem, kas notiesāti par terorisma noziegumiem.

Šis priekšlikums tika pieņemts ar 162 balsīm par un 148 pret, 22 deputātiem atturoties.

Tas ir viens no Francijas prezidenta Fransuā Olanda ierosinātiem pasākumiem pēc 13.novembra Parīzes teroraktiem, kuros džihādisti noslepkavoja 130 cilvēkus.

Priekšlikumam par pilsonības atņemšanu teroristiem dubultpilsoņiem ir plašs atbalsts sabiedrībā, bet Olanda valdošajā Sociālistu partijā viedokļi šajā jautājumā dalās.

Protestējot pret šo priekšlikumu kā diskriminējošu, janvārī atkāpās no amata tieslietu ministre Kristiāna Tobirā, un to publiski kritizējis bijušais Olanda valdības premjerministrs Žans Marks Ero.

Priekšlikumu atbalstīja deputāti no Sociālistu partijas, no eksprezidenta Nikolā Sarkozī labējās partijas «Republikāņi» un centriskās partijas «Demokrātu un neatkarīgo savienība» (UDI), bet pret to bija citi kreisie un vairākums «zaļo».

Trešdien parlamentā notiks balsojums par Olanda ierosinātu konstitūcijas grozījumu paketi. Pirmdien deputāti atbalstīja vienu no šiem grozījumiem – ārkārtas stāvokļa iekļaušanu konstitūcijā.

Lai šī pakete tiktu pieņemta, tā jāatbalsta ne vien vairākumam deputātu parlamenta apakšpalātā un augšpalātā Senātā, bet arī trim piektdaļām deputātu abu palātu kopīgā sēdē.

Parlaments otrdien nolēma pagarināt pašlaik spēkā esošo ārkārtas stāvokli par vēl trim mēnešiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu