Šogad pirmais kūlas ugunsgrēks reģistrēts Ķekavā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Aizvadītajā diennaktī tika reģistrēts šogad pirmais kūlas ugunsgrēks - Ķekavas novada Ķekavas pagastā degusi pērnā zāle 20 kvadrātmetru platībā.

Kā informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD), ugunsgrēks tika likvidēts vēl pirms ugunsdzēsēju ierašanās.

Vēl vakar plkst.18.03 VUGD saņēma izsaukumu uz Siguldas novadu, kur dzīvojamā mājā bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka divstāvu dzīvojamās mājas pagrabā deg malka un sienas siltinājums sešu kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā cieta apmēram 60 gadus vecs vīrietis, kurš bija saindējies ar degšanas produktiem, bet no hospitalizācijas atteicās. Plkst.20.11 ugunsgrēks tika likvidēts.

Tāpat ugunsdzēsēji devās uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, loga rāmis, elektrības stabs, elektrības sadales skapis, ēkas siena, dzīvojamā māja un sodrēji ēkas dūmvadā.

Platības ziņā lielākais ugunsgrēks bija izcēlies Rēzeknes novada Mākoņkalna pagastā, kur 60 kvadrātmetru platībā dega dzīvojamā māja. Izsaukums uz notikuma vietu tika saņemts plkst.16.18, bet plkst.19.28 ugunsgrēks tika likvidēts.

Vēl aizvadītajā diennaktī glābēji sniedza palīdzību nelaimē nokļuvušiem dzīvniekiem - Ogrē tika atbrīvota makšķerauklā sapinusies pīle, savukārt Rēzeknē atbrīvots un palaists brīvībā dzīvojamās mājas bēniņos ielidojis vanags.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 30 izsaukumus, no kuriem desmit bija uz ugunsgrēku dzēšanu un 14 uz glābšanas darbiem, savukārt seši no izsaukumiem bija maldinājumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu