Mājas gruveši draud uzkrist gājējiem uz galvas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Šādi notiek kāda grausta nojaukšana Brīvības ielā «Dailes teātra» tuvumā. Lieki teikt, ka šādi nojaukšanas darbi izskatās nedroši gan gājējiem, kuri iet turpat garām, gan automašīnām. Kas atbildīgs?

Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Ilze Dimante TVNET skaidro, ka grausta nojaukšana Brīvības ielā «Dailes teātra» tuvumā veikta bez saskaņošanas ar Rīgas domi un Rīgas satiksmi.

«Es pati devos apskatīt situāciju Brīvības ielā. Tā ir būvnieku nolaidība, un ārējās sienas demontāžas darbi ir apturēti,» ziņo Dimante. Tie tiks atsākti tikai tad, kad viss tiks saskaņots. Par notikumu ziņots pašvaldības policijai, un būvuzņēmumam par grausta nojaukšanu bez saskaņošanas draud sods, sākot no 300 eiro.

Gājēju ietvei jābūt norobežotai, bet būvnieki šo svarīgu noteikumu ignorēja un turpināja darbus, nesaskaņojot ar Rīgas domi un Rīgas satiksmi. Viss, kas bijis saskaņots, ir grausta nojaukšana, bet ne ietves norobežošana, uzsver Rīgas domes speciāliste.

Būvuzņēmuma komentārs

Būvuzņēmuma «E Būvvadība» būvdarbu vadītājs Edmunds Petrovs TVNET stāsta, ka Rīgas domes komentāram nevēlas līdz galam piekrist. «Sarkanās līnijas jeb būvdarbu robeža beidzas uz gājēju ietves. Ir izvietots žogs. Bet likumā nav paredzēts, ka šādā gadījumā gājēju ietve jābloķē pilnībā, tādējādi jāsaskaņo ar Rīgas domes Satiksmes departamentu.

Petrovaprāt, gājēju drošība netika apdraudēta. Ārējās grausta sienas demontāža tiks turpināta, kolīdz tiks saskaņota ar attiecīgajām iestādēm.

Rīgas domes pārstāvis Mārtiņš Vilemsons TVNET norāda, ka vidi degradējošā būve Brīvības ielas 78a ir klasificēta kā A kategorijas grausts. 2014.gada 24.septembrī Rīgas dome pieņēma lēmumu par ēkas piespiedu nojaukšanu. 1.februārī sākti ēkas piespiedu nojaukšanas darbi, kuru veikšanai ir izsniegta būvatļauja. Šobrīd norit ēkas nojaukšanas darbi tās iekšējā daļā. Ēkas fasāde, kas ir līdzās Brīvības ielai, šobrīd netiek demontēta.

Jau kopš 2010.gada pašvaldība lūdza nekustamā īpašuma īpašniekus sev piederošo ēku sakārtot atbilstošie saistošajiem noteikumiem, bet neskatoties uz piemēroto paaugstināto NĪN likmi un administratīviem sodiem ēka atbilstoši administratīvajiem aktiem netika sakārtota.

Būvvaldes speciālisti patlaban ieradušies objektā, lai pārbaudītu, vai darbi tiek veikti atbilstoši izsniegtajai būvatļaujai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu