Nākamnedēļ sāksies intervijas ar kandidātiem «Latvijas Dzelzceļa» vadītāja amatam

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Satiksmes ministrijas (SM) izveidotā Nominācijas komiteja jaunā valsts kompānijas «Latvijas Dzelzceļš» (LDz) valdes priekšsēdētāja atrašanai nākamnedēļ sāks intervijas ar 10 kandidātiem attiecīgajam amatam, aģentūrai BNS pastāstīja SM valsts sekretāra vietniece un komitejas vadītāja Džineta Innusa.

Kandidātus izraudzījās personāla atlases kompānija «Executive Search Baltics», kas strādā ar zīmolu «Amrop», un iesniedza to sarakstu SM.

Ministrija vērsās pie Drošības policijas un Satversmes aizsardzības biroja, lūdzot atzinumus par potenciālajiem LDz vadītājiem. Pēc Innusas teiktā, patlaban viena iestāde ir sniegusi atzinumus, taču no otras tie vēl tiek gaidīti.

Intervijas ar kandidātiem sāksies nākamnedēļ. To laiki lielākoties esot saskaņoti.

Aģentūra BNS jau rakstīja, ka SM izsludināja konkursu uz LDz valdes priekšsēdētāja amatu pēc tam, kad ilggadējais uzņēmuma vadītājs Uģis Magonis tika atlaists saistībā ar aizdomām par kukuļņemšanu.

No LDz vadītāja amata pretendenta tiek prasīta akadēmiskā augstākā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība finansēs, uzņēmējdarbības, ekonomikas, vadībzinātnes, tiesību zinātnes, inženierzinātnes vai eksakto zinātņu jomā, vismaz trīs gadu pieredze liela uzņēmuma vai organizācijas izpildvadībā.

Tāpat kandidātam jāpiemīt pieredzei lielu un sarežģītu komandu vadībā, liela mēroga pārmaiņu projektu iniciēšanā, īstenošanā un vadīšanā un izpratnei par transporta loģistikas nozares darbības principiem. Pretendentam arī jāpiemīt augstai ētikas standartu izpratnei, godīgumam un nevainojamai reputācijai

Nominācijas komitejā, kas vērtēs atlasītos kandidātus LDz vadītāja amatam, darbojas Latvijas Darba devēju konfederācijas ģenerāldirektore Līga Meņģelsone, Pārresoru koordinācijas centra vadītājs Pēteris Vilks un Latvijas Dzelzceļnieku un satiksmes nozares arodbiedrība priekšsēdētājs Savelijs Semjonovs. Nominācijas komiteju vada SM valsts sekretāra vietniece un LDz kapitāldaļu turētāja Innusa.

Pašlaik LDz valdē strādā Edvīns Bērziņš, Ēriks Šmuksts un Aivars Strakšas, kurš ir uzņēmuma valdes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs.

LDz pieder valstij. Tā koncerns nodarbojas ar kravu pārvadājumiem pa dzelzceļu un uztur infrastruktūru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu