Kučinskis: Tiks izvērtēta amatpersonu atbildība «airBaltic» lietā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Noteikti tiks izvērtēta iesaistīto amatpersonu atbildība «airBaltic» investora piesaistes lietā, telekanāla LNT raidījumā «900 sekundes» teica Ministru prezidenta amata kandidāts Māris Kučinskis (ZZS).

Viņaprāt, ir jāizvērtē tās darbības, kas ir veiktas līdz šim. Ja nav darīts maksimāli iespējamais, lai sasniegtu rezultātu, tad kādam par to ir jāatbild un cilvēku nomaiņa attiecīgajos amatos ir neizbēgama.

Kā uzsvēra Kučinskis, viņš nevar iedomāties, ka Latvija zaudētu «ariBaltic», kurš esot viens no pamatiem, uz ko Latvija var būvēt strauji augošo ekonomiku.

Kā ziņots, valdība pagājušā gada nogalē nolēma atbalstīt «Prudentia» atrasto nacionālās aviokompānijas «airBaltic» investoru, Vācijas uzņēmēju Montāgu-Girmesu, kura piedāvājums paredz ieguldīt aviokompānijā 52 miljonus eiro, bet valstij jāiegulda 80 miljoni eiro. Kopējais Latvijas aviokompānijas jaunais kapitāls 132 miljonu eiro apmērā veicināšot biznesa plānu un flotes modernizēšanu. Saeima piekrita 80 miljonu eiro aizdevuma piešķiršanai lidsabiedrībai «airBaltic».

Tomēr akcionāru līgums ar Montāgu-Girmesu līdz šim nav parakstīts. SM kā «airBaltic» akcionārs jau kopš decembra esot gatava parakstīt aviokompānijas akcionāru līgumu ar Vācijas uzņēmēju, taču iespējamais investors joprojām nav informējis, kad būs gatavs to darīt.

Valdība vēl iepriekš uzdeva SM sadarbībā ar «airBaltic» veikt nepieciešamās darbības, lai ne vēlāk kā divu gadu laikā piesaistītu «airBaltic» stratēģisko investoru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu