Pērn palielinājies interneta azartspēļu organizētāju un izsniegto licenču skaits

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pagājušajā gadā palielinājies interneta azartspēļu organizētāju un izsniegto licenču skaits – seši operatori piedāvājuši desmit dažādus spēļu veidus, pavēstīja Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijas vadītāja Signe Birne.

Viņa norādīja, ka šāda tendence iezīmējusies, jo,

rentabilitātes paaugstināšanas nolūkā pērn turpinājusies azartspēļu tirgus dalībnieku apvienošanās.

«Pērnā gada 13.martā «Alfor» kļuva par «Spēļu nams» saistību un tiesību pārņēmēju un vienīgo īpašnieku. Tostarp pērnā gada 15.oktobrī «Garkalns» kļuva par «Post Nevada» saistību un tiesību pārņēmēju, bet 2.decembrī «Olympic Casino Latvia» kļuva par jau abu apvienojušos kompāniju un «Garkalns» saistību un tiesību pārņēmēju un vienīgo īpašnieku,» atgādināja inspekcijā.

Tajā norādīja, ka «apvienošanās rezultātā samazinājies «zemes» azartspēļu organizētāju skaits un 2015.gada 31.decembrī azartspēles Latvijā piedāvāja 13 operatori, no kuriem «Gamex» praktiski vēl nav sācis saimniecisko darbību».

Vienlaikus darbību tehnoloģiju virzienā attīsta arī «Latvijas Loto», kas paralēli piecām skaitļu loterijām un deviņām momentloterijām, piedāvā dalību loterijās, izmantojot i-loto vietni.

Latvijas Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcija darbu sāka 1998.gadā un realizē valsts politiku izložu un azartspēļu organizēšanā. Iestādes galvenie uzdevumi ir nodrošināt, lai azartspēles patērētājiem ir drošas, azartspēļu un loteriju organizētāji atbilst likumā noteiktajām prasībām, kā arī nodrošināt azartspēļu un loteriju kontroli un uzraudzību, lai tās tiktu organizētas tikai atbilstoši valsts normatīvo aktu prasībām, un nodrošināt patērētāju interešu aizsardzību un veidot ieguldījumu, lai samazinātu iespējamo sociālo risku, kas saistīts ar azartspēlēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu