LMT: Latvijā joprojām ir ārkārtīgi liels mobilā interneta attīstības potenciāls

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Latvijā joprojām ir ārkārtīgi liels mobilā interneta attīstības potenciāls, žurnālistiem piektdien sacīja mobilo sakaru operatora «Latvijas Mobilais telefons» (LMT) prezidents Juris Binde.

«Mēs redzam, ka valstī ir apmēram 700 tūkstošu [mobilā interneta] lietotāju un 38% iedzīvotāju vecuma grupā no septiņiem līdz 74 gadiem izmanto mobilo internetu. Savukārt 62% mobilo internetu neizmanto un tas nozīmē, ka mobilā interneta lietotāju potenciāls Latvijā joprojām ir ārkārtīgi liels,» atzina Binde.

Pēc viņa teiktā, no kopējā mobilā interneta lietotāju skaita 84% mobilo internetu izmanto katru dienu un tas ir kļuvis par paradumu. Tostarp visvairāk mobilā interneta lietotāju ir vecuma grupā līdz 34 gadiem (65%), savukārt 35% mobilā interneta lietotāju ir vecāki par 34 gadiem. «Jauni cilvēki vecumā līdz 34 gadiem ļoti, ļoti intensīvi izmanto mobilo internetu,» atzina Binde, piebilstot, ka arī vecāki cilvēki arvien vairāk sāk izmantot mobilo internetu.

Atbildot uz aģentūras BNS jautājumu, cik lielā mērā interneta lietotāju skaits šogad Latvijā varētu pieaugt, Binde teica, ka to ir diezgan grūti prognozēt. «Ja parādīsies jauni, daudz interesantāki pakalpojumi, tad, protams, interneta lietojamība var strauji pieaugt. Kaut vai, piemēram, viedpalīgi vēl nav ļoti populāri, bet viens no galvenajiem iemesliem ir nevis tas, ka mēs nevarētu nodrošināt pakalpojumu, bet tāpēc, ka šīs iekārtas vienkārši nav,» sacīja LMT prezidents.

Tostarp viņš uzsvēra, ka LMT nemitīgi pilnveido klientiem piedāvātās tehnoloģiskās iespējas. «Rādām [klientiem] dažādas ierīces, tajā skaitā viedās suņu kakla siksnas. Problēma ir tā, ka tādas suņu kakla siksnas, kuras apmierinātu mūsu klientu prasības, šobrīd pasaules tirgū vēl īsti nav, bet mēs prognozējam, ka tā varētu būt ļoti svarīga lieta, jo mājdzīvnieki ir ģimenes locekļi, par viņiem ir jārūpējas un šāda veida viedpalīgi arī palielinātu interneta lietojamību. Protams, cilvēkiem, it īpaši jauniešiem, skolu un mācību procesā ir ļoti liels [interneta lietotjamības kāpuma] potenciāls. 4G [ceturtās paaudzes sakaru tīkla] uzvaras gājiens notiek pilnā apmērā, mēs esam sasnieguši un pat pārsnieguši kritisko masu un tagad šī attīstība notiks ļoti, ļoti strauji,» teica Binde.

LMT viceprezidents mārketinga un biznesa attīstības jautājumos Ingmārs Pūķis piebilda, ka pēc LMT mērījumiem, 54% Latvijas iedzīvotāju ir viedtālrunis un, uzlabojoties makroekonomiskajiem rādītājiem, ceturtā daļa iedzīvotāju lieto mobilo internetu. «Redzot to vilkmi un redzot, ka tas ir kļuvis par normu nevis vairs eksotika, es domāju, ka mēs nākamā gada laikā redzēsim, ka no ceturtdaļas [mobilā interneta lietotāju skaits] izaugs līdz trešdaļai,» prognozēja Pūķis.

Aģentūra BNS jau BNS jau vēstīja, ka LMT konsolidētais apgrozījums pērn bija 179,2 miljoni eiro, kas ir par 11% vairāk nekā gadu iepriekš.

LMT ir vecākais Latvijā strādājošais mobilo sakaru operators. Pašlaik operatora īpašnieki ir «Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs» (23%), «Lattelecom» (23%), Latvijas valsts Satiksmes ministrijas personā (5%), kā arī skandināvu «TeliaSonera» (49%).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu