Dombravu nesodīs par braukšanu bez OCTA ar nomātu mašīnu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Deputātu Jāni Dombravu (VL-TB/LNNK), kurš braucis bez obligātās civiltiesiskās transporta apdrošināšanas (OCTA) ar nomātu mašīnu, policija tomēr nesodīs un vērsīsies pret uzņēmumu.

Dombrava šodien Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā skaidroja, ka nomāja automašīnu un nebija informēts, ka tai nebija OCTA. Turklāt līgumā esot bijis noteikts, ka OCTA jābūt. Kad viņu apstādināja policija, deputāts centās sazināties ar iznomātāju, kas arī bija pārsteigts un teica, ka polises kārtošana ir procesā.

Savukārt Valsts policija Saeimai sākotnēji lūdza Dombravu izdot administratīvajai sodīšanai par šo pārkāpumu. Vēlāk vēstulē Saeimai tika skaidrots, ka policija lūdza papildu informāciju iznomātājam - SIA «1A Serviss», lai «vispusīgi un objektīvi noskaidrotu un izvērtētu administratīvā pārkāpuma izdarīšanas apstākļus». Uzņēmuma pārstāvji skaidrojuši, ka darbinieki nekonstatēja faktu, ka transportlīdzeklim beidzies OCTA darbības termiņš. Uzņēmums arī norāda, ka nav savlaicīgi veicis apdrošināšanu un ir atbildīgs par mašīnas piedalīšanos ceļu satiksmē bez OCTA.

Izvērtējot lietas materiālus, secināts, ka Dombravam nebija pienākums veikt OCTA vai pārbaudīt polises derīguma termiņu, jo viņš nomāja uzņēmuma īpašumā esošu transportlīdzekli un līgumā bija noteikts, ka automašīnai veikta apdrošināšana. Dombrava pārkāpumu «formāli ir izdarījis, bet pārkāpums nav izdarīts ne ar nodomu, ne aiz neuzmanības, līdz ar to viņa rīcībā nav administratīvā pārkāpuma sastāva subjektīvās puses», norāda policija. Tātad nav pamata viņu saukt pie administratīvās atbildības.

Policijas pārstāve komisijas sēdē informēja deputātus, ka pret minēto iznomātāju tiks sākta administratīvā lietvedība un sods varētu tikt piemērots uzņēmumam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu