Kažoka: Latvija pēc prezidentūras pārvēršas par «Sūnu ciemu»

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvija pēc prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē pārvēršas par «Sūnu ciemu» un valdības vadītāja vairs nespēj disciplinēt ministrus doties uz Briseli, lai cīnītos par valsts interesēm, tādējādi ir svarīgi, lai nākamajam premjeram būtu nepieciešamā politiskā vilkme un jauda, intervijā LNT raidījumam «900 sekundes» sacīja politoloģe Iveta Kažoka.

Viņa norādīja, ka nav pārliecināta vai Saeimas Budžeta komisijas vadītājam Kārlim Šadurskim šāda politiskā vilkme un jauda piemīt un, ka viņš būs labāks par demisionējošo Laimdotu Straujumu.

«Iemesls, kādēļ meklējam jaunu valdību ir lēmumi, kas prasa politisko gribu un vilkmi. Arī tas, ka Latvija pamazām pārvēršas par «Sūnu ciemu» pēc prezidentūras. Premjers pat nespēj disciplinēt doties uz Briseli, cīnīties par Latvijas interesēm,» teica Kažoka.

Vienlaikus politoloģe norādīja, ka, ja Valsts prezidents Raimonds Vējonis uzticas Šadurskim, tad saskaņā ar Latvijas demokrātisko iekārtu, šāda izvēle būtu jāpieņem.

Jau vēstīts, ka finanšu ministris Jānis Reirs ceturtdien paziņoja, ka ir atteicies no iespējas kandidēt uz valdības vadītāja amatu. Pēc tikšanās ar prezidentu Reirs aģentūrai BNS pastāstīja, ka saņēmis piedāvājumu pretendēt uz premjera amatu, taču to noraidījis.

«Es prezidentam norādīju, ka Finanšu ministrijā ir uzsākti daudzi nozīmīgi darbi gan saistībā ar veselības aprūpes finansēšanu, gan Eiropas Savienības fondu līdzekļu apguvi, gan daudz ko citu, tāpēc labprāt turpinātu darbu šajā jomā arī nākamajā valdībā,» sacīja Reirs.

Nākamais premjerministra amata kandidāts, ko «Vienotība» varētu piedāvāt izvērtēšanai Valsts prezidentam, ir partijas valdes loceklis un Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vadītājs Šadurskis, liecina aģentūras BNS rīcībā esošā informācija.

Ziņots, ka Valsts prezidents Vējonis ir paziņojis, ka uzsāk sarunas ar iespējamiem premjera amata kandidātiem. Tās notiek slepenībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu