Nīderlandes premjerministrs aicina ievērojami samazināt imigrāciju ES

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nīderlandes premjerministrs Marks Rute ceturtdien paudis pārliecību, ka Eiropas Savienībai (ES) jāsamazina imigrantu skaits, jo ar šādiem tempiem tā turpmāk nespēs tikt galā.

Nīderlande šomēnes no Luksemburgas pārņēmusi ES prezidētājvalsts pienākumus, ko jūnija beigās tā nodos tālāk Slovākijai.

Rute uzsvēra, ka imigrantu plūsmai uz Eiropu ir jāsamazinās, turklāt ievērojami.

Viņš arī norādīja, ka ES valstīm ir taisnīgi jādalās slogā, ko rada patvēruma meklētāju uzņemšana, un jānodrošina adekvāta imigrantu uzņemšana.

ES pērn vienojās par obligātām kvotām 160 000 patvēruma meklētāju sadalē pa bloka dalībvalstīm, bet Čehija, Ungārija, Slovākija un Polija iebilda pret šo ieceri, un līdz šim no Grieķijas un Itālijas saskaņā ar šo shēmu pārvietoti tikai aptuveni 300 patvēruma meklētāju.

Lai risinātu nekontrolētās imigrācijas krīzi, ES koncentrējusies uz bloka ārējo robežu nodrošināšanu un imigrantu pieplūduma samazināšanu. ES ir arī vienojusies ar Ankaru par vairākiem pasākumiem imigrantu krīzes risināšanai.

Tomēr ES nav apmierināta ar Turcijas ieguldījumu nelegālo imigrantu plūsmas apturēšanā, ceturtdien atzina Eiropas Komisijas (EK) viceprezidents Franss Timmermanss.

«Mēs esam redzējuši pirmos rezultātus, kas ir uzmundrinoši, taču ne tuvu tam, lai mēs būtu apmierināti,» preses konferencē Amsterdamā norādīja Timmermanss, kas ieradies uz Nīderlandes ES prezidentūras atklāšanu. «Mēs turpināsim diskutēt par veidiem, kā uzlabot viņu sadarbības efektivitāti.»

Rute un Timmermanss ar saviem paziņojumiem nāca klājā kopīgā preses konferencē ar EK prezidentu Žanu Klodu Junkeru.

Junkers kritizēja ES dalībvalstis par kontroles atjaunošanu uz iekšējām robežām.

«Mēs nevaram tikt galā ar šo procesu, kurā dienu pēc dienas vēl kāda valsts atjauno robežkontroli,» atzina Junkers.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu