Ādažos nākamgad būvēs jaunu skolu un rekonstruēs centrālo ielu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Ādažos nākamajā gadā paredzēta jaunas skolas projektēšana un būvniecība, kā arī Gaujas ielas rekonstrukcija, liecina novada domes Finanšu komitejas trešdien konceptuāli atbalstītais pašvaldības nākamā gada budžeta projekts.

Paredzēts, ka skolu pieņems ekspluatācijā 2019.gadā, bet ielas rekonstrukcija tiks pabeigta 2017.gadā.

Budžetu paredzēts apstiprināt novada domes sēdē 2016. gada janvārī.

Pašvaldība norāda, ka jau piekto gadu pēc kārtas mācības Ādažu vidusskolā uzsāk sešas līdz septiņas pirmās klases (šogad septiņu gadu vecumu sasniegušo bērnu skaits par 105 pārsniedz 18 gadīgo jauniešu skaitu). Laikā no 2009.-2014.gadam novadā tikuši deklarēti 1008 bērni.

Ādaži ir viena no visstraujāk augošajām teritorijām Latvijā, un kopš 2005.gada iedzīvotāju skaits novadā ir pieaudzis par 26%.

Pērnā gada nogalē, izvērtējot straujo skolēnu skaita pieaugumu, Ādažu novada dome pieņēma konceptuālu lēmumu – nākotnē veidot divas skolas ēkas. Pēc tam dome izsludināja konkursu tehniski sociāli ekonomiskā pamatojuma (TEP) izstrādei. Iepirkuma procedūras rezultātā tika noslēgts līgums ar uzņēmumu «AC Konsultācijas», lai izvērtētu ilgtermiņa demogrāfiskās tendences, izanalizētu pieprasījumu pēc izglītības pakalpojumiem Ādažu novadā un pamatotu jaunas skolas ēkas celtniecības nepieciešamību.

Savukārt šā gada septembrī dome uzklausīja pētnieku gala ziņojumu. Tajā pausts, ka maksimālais skolēnu skaits, ko Ādažu vidusskolā spēj uzņemt, ir 1200, bet jau 2015./2016. mācību gadā skolā tika uzņemti 1250 skolēni. Lai tas būtu iespējams, mācībām pielāgoja telpas, kur iepriekš atradās bibliotēka.

Salīdzinot dažādas alternatīvas, izmaksu efektivitātes rādītāju ziņā kā labākā alternatīva trūkstošo vietu nodrošināšanai nākotnē ziņojumā tika atzīta Ādažu vidusskolas paplašināšana, 5.-12.klases mācības nodrošinot Ādažu vidusskolas ēkā Ādažos, Gaujas ielā 30 un 1.-4.klasei būvējot jaunu mācību īstenošanas vietu pašvaldībai Ādažu novada centrā pašvaldībai piederošajā zemes gabalā Attekas ielā 16.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu