Ceturtās Adventes jeb Eņģeļa sveces iedegšana!

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/Mario Sormann

Četras svētdienas pirms Ziemassvētkiem mēs dēvējam par adventes svētdienām un katrai no tām par godu adventes vainagā aizdedzam vienu svecīti. Kristīgā pasaule šodien svētī pēdējo - ceturto - adventes svētdienu. Ar adventi kristīgā pasaule sāk Jēzus Kristus piedzimšanas svētku gaidīšanas laiku. Baznīcas kalendārs liecina, ka ar Pirmo adventi sākas arī jaunais baznīcas liturģiskais gads. Lai šis adventes vakars ir īpaši silts un miera pilns!

Šodien mēs ar iepriekšējām trim svecēm iededzam arī 4. sveci jeb mīlestības vai Eņģeļu sveci. Šo beidzamo sveci dēvē arī par grēku nožēlas laika gaismiņu. Aizdedzot to, padomāsim, ko varējām šogad darīt labāk un kuram vairāk palīdzēt... Tad nu sāksies ceļš pretī pašiem Ziemassvētkiem!

Pasākumi

Ceturtajā adventes svētdienā - 20.decembrī plkst. 14:00 Rēzeknes Kultūras namā (Brāļu Skrindu ielā 3) aicinām uz Zanes Ludboržas mūzikas skolas koncertu un lāzergaismas šovu «Gaismas dzimšana». Koncertā uzstāsies instrumentālais ansamblis «Excelsus», kura izpildījumā dzirdēsiet Antonio Vivaldi koncerta «Ziema» no cikla «Gadalaiki» pirmatskaņojumu. Tāpat muzikālus pārsteigumus ir sagatavojuši Zanes Ludboržas mūzikas skolas audzēkņi, pedagogi un akordeonistu orķestris.

Šodien plkst.16 Rīgas Sv.Pētera baznīcā izskanēs soprāna Evitas Zālītes un ģitārista Kaspara Zemīša koncerts. Mūziķu uzstāšanās Sv.Pētera baznīcā Ziemassvētku gaidīšanas laikā jau kļuvusi par tradīciju. Šis gads nebūs izņēmums, un ceturtajā adventē klausītājus priecēs ļoti īpaša koncertprogramma, kurā iekļautas visdažādāko tautu Ziemassvētku dziesmas, sākot ar Puertoriko, cauri Spānijai un Itālijai un līdz pat sniegotajai Norvēģijai.

Kultūras pilī «Ziemeļblāzma» šodien, Ceturtajā adventē, uzstāsies kontrtenors Sergejs Jēgers. Koncerta programmā būs iekļautas tradicionālās Ziemassvētku dziesmas, kā arī baroka laikmeta dižgara Georga Frīdriha Hendeļa mūzika, tostarp jau klausītāju iemīļotas ārijas - «Ombra mai fu» no trīs cēlienu operas «Kserkss» un «Lascia ch'io pianga» no operas «Rinaldo». Koncerta noskaņās varēs saklausīt gan pirmssvētku mieru, gan bērnišķīgu priecāšanos par gaidāmajiem svētkiem, radot īstenu Ziemassvētku sajūtu katra klausītāja sirdī. Koncerts sāksies plkst.14. Tā apmeklējums būs bez maksas.

Ceturtajā adventē, svētdien, 20.decembrī pulksten 13.00 Pastariņa muzejā aicina svinēt Ziemas saulgriežus. Baudot lauku burvību, apmeklētāji tiks aicināti piedalīties tradicionālajās saulgriežu izklaidēs. Lai nākošais gads būtu veiksmes pilns, tiks vilkts arī bluķis. Ja būs sniegoti saulgrieži, tad apmeklētāji tiks vizināti arī zirga pajūga kamanās! Adrese: Pastariņa muzejs, «Bisnieki», Dzirciems, Tukuma novads. Papildus informācija pa tālruni 63154518

Ceturtajā adventē, 20.decembrī, plkst.14 Rēzeknes Kultūras namā notiks Zanes Ludboržas mūzikas skolas koncerts un lāzeršovs «Gaismas dzimšana». Koncertā instrumentālā ansambļa «Excelsus» izpildījumā varēs dzirdēt Antonio Vivaldi koncerta «Ziema» no cikla «Gadalaiki» pirmatskaņojumu. Muzikālus pārsteigumus sagatavojuši arī Zanes Ludboržas mūzikas skolas audzēkņi, pedagogi un akordeonistu orķestris. Šogad koncertā piedalīsies arī viesi no dažādām Maskavas apgabala pilsētām - Elektrostaļas Bērnu mūzikas skolas audzēkne Sofija Anaškina, Maskavas reģionālās bāzes Skrjabina mūzikas koledžas studenti Kira Safonova, Matvejs Kissins, Olga Benova un koncertmeistare Anastasija Glagoleva, Kaļiņina Bērnu mākslas skolas audzēkne Uļjana Boldiševa no Šaturas un Mākslas skolas students Jegors Sjomins no Noginskas Krievijas Gņesina mūzikas akadēmijas docenta Oļega Gaponova vadībā.Zanes Ludboržas mūzikas skolas akordeonistu orķestra sniegumā, klātesot pašam autoram, koncertā varēs dzirdēt arī bulgāru komponista Valentīna Atanasova simfonijas «Gaismas dzimšana» pirmatskaņojumu, ko papildinās «Lasersystems» (Rīga) veidotais gaismas šovs.

Šovakar plkst.20 Rīgas Svētās Marijas Magdalēnas baznīcā notiks baroka kora «Collegium Choro Musici Riga», baroka orķestra «Collegium Musicum Riga» un diriģenta Māra Kupča koncerts «Ziemassvētkus gaidot 1715».

Šodien plkst.13 Rīgas Jaunajā Svētās Ģertrūdes evaņģēliski luteriskajā baznīcā izskanēs cikla «Adventa mūzikas svētki Rīgā» pēdējais koncerts. Tajā pulcēsies un savus stāstus mūzikā veidos visi adventes mūzikas svētku dalībnieki - Goran Gora, Haralds Sīmanis, Ieva Akuratere, Arnis Miltiņš, Anete Kozlovska un Laura Bicāne. Dziesminieka Miltiņa muzikālajam sveicienam koncertā pievienosies ģimene un domubiedri - Laima, Kārlis un Jānis Miltiņi, Ieva Sutugova, Dmitrijs Tarasovs un Viesturs Samts. Savukārt Akuratere muzicēs kopā ar dēlu Matīsu Akurateru.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Uz augšu