Straujuma: «Prudentia» nav pelnījusi naudu par «airBaltic» investora atrašanu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Finanšu konsultants «Prudentia» nav pelnījis naudu par Latvijas nacionālai aviokompānijai «airBaltic» atrasto investoru, intervijā Latvijas Radio teica premjerministre Laimdota Straujuma.

Atbildot uz jautājumu, vai «Prudentia» ir pelnījusi atlīdzību, Straujuma teica, ka par to piedāvājumu, kas tika iesniegts valdībai - nē. «Tas bija pilnīgi nekvalitatīvs piedāvājums, jo akcionāru līguma projekts bija absolūti valstij neizdevīgs,» teica premjere.

Finanšu konsultantu «Prudentia» valdība piesaistīja «airBaltic» investora meklējumiem 2011.gada novembrī. Vienošanās tika noslēgta starp «airBaltic» un «Prudentia». Šoruden konsultants publiski paziņoja, ka izdevies atrast lidsabiedrībai investoru - Vācijas uzņēmēju Ralfu Dīteru Montāgu-Girmesu, kurš gatavs investēt 52 miljonus eiro, taču Satiksmes ministrija pārmeta «Prudentia» par konfidencialitātes noteikumu pārkāpšanu un apturēja rīkojumu, ar kuru konsultants bija piesaistīts «airBaltic». Pēcāk arī «airBaltic» norādīja, ka ņems vērā valdības viedokli un sadarbību ar «Prudentia» neturpinās.

Pēc aģentūras BNS rīcībā esošās neoficiālās informācijas, «Prudentia» atlīdzība par ieguldītāja atrašanu varētu būt 2% no piesaistītās summas jeb šajā gadījumā - 1,04 miljoni eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu