Konkurss «Latvijas Būvniecības Gada balva 2015» aicina pieteikt būves

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Konkursa devīze – «Drošība un kultūras mantojuma saglabāšana nākotnei». Latvijas labākās ēkas un būves ir pelnījušas plašu atzinību, kā arī ievērību no sabiedrības un valsts institūciju puses, jo kvalitatīvas ēkas un būves ir būvnieku, arhitektu un projektētāju prasmju apliecinātājas. Šogad īpaši būs izceļamas restaurētās ēkas – to klāsts gada griezumā ir ievērojams un gaidāma sīva konkurence.

Nav veiksmīgāka izcilāko ēku un būvju noteikšanas veida, kā konkurss ar precīziem vērtēšanas kritērijiem. To apliecina iepriekšējā gada veikums, konkursam «Latvijas Būvniecības Gada balva 2014», tika kvalificēti kopumā 55 pieteikumi. Tika pieteikti objekti no Rīgas, Liepājas, Kuldīgas, Daugavpils, Jelgavas, Jēkabpils, Brocēniem, Alūksnes novada, Cēsīm, Ķekavas, Talsiem, Bauskas, Jūrmalas, Smiltenes, Carnikavas, Siguldas. Augstāko novērtējumu - «Grand Prix 2014» - saņēma Rundāles pils un Latvijas Nacionālās bibliotēkas jaunbūve.

Konkursam ir 10 nominācijas, kurās drīkst pieteikt ēkas un būves, kas tapušas Latvijas teritorijā un arī aiz tās robežām, ja projektu vadību vai būvniecību realizējuši Latvijas pilsoņi.

Konkursa sabiedrisko atbalstītāju lokā ir valsts un pašvaldību institūcijas un nevalstiskās organizācijas: Rīgas domes Īpašuma departaments, Valsts Kultūras Pieminekļu aizsardzības inspekcija (VKPAI), VARAM, Latvijas Būvkonstrukciju projektētāju asociācija (LBPA), biedrība «Zaļās mājas», Latvijas Restauratoru biedrība, Latvijas Amatniecības kamera, biedrība «Building Design and Construction Council» (BDCC), biedrība «Latvijas ceļu būvētājs». Par konkursa norises gaitu tiks informēts Būvniecības Valsts Kontroles birojs (BVKB) un nepieciešamības gadījumā žūrijas dalībnieki vērtēšanas procesā konsultēsies ar BVKB ekspertiem.

Konkursa «Latvijas Būvniecības Gada balvas 2015» nosacījumi:

  1. konkursam pieteikto objektu vērtēšana notiek divās kārtās;

  2. neatkarīga profesionāļu žūrija (žūrijas speciālistu saraksts iekļauts konkursa nolikumā www.latvijasbuvnieciba.lv), kurā nav pārstāvētas būvkompānijas, tādējādi izslēdzot interešu konfliktu;

  3. žūrijai ir tiesības konkursam pieteiktu unikālu ēku vai būvi, kuras būvniecības un arhitektūras kvalitātes ievērojami pārsniedz ikdienas labo praksi, virzīt «Latvijas Būvniecības Gada balvas Grand Prix» saņemšanai, vērtējot šo ēku vai būvi ārpus nominācijām. «Grand Prix» tiek piešķirta unikālām ēkām vai būvēm.

Valsts mēroga ēku un būvju konkurss «Latvijas Būvniecības Gada balva 2015» ir atvērts pieteikumiem no 2015. gada 27.novembra līdz 2016. gada 29.janvārim. Nolikums pieejams vietnē www.latvijasbuvnieciba.lv. Pieteikumu iesniegšanas maksa – 35 EUR.

Papildu informācija:

Agrita Lūse, agrita.luse@gmail.com, +371 28373794, gunita.jansone@inbox.lv, +371 29407147,

www.latvijasbuvnieciba.lv, www.facebook.com/LatvijasBuvnieciba

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu