«Valmiermuižas alus» šogad jaunos produktos investējis gandrīz € 1,2 miljonus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Alus darītava «Valmiermuižas alus» šogad jaunos produktos ir ieguldījusi 1,2 miljonus eiro, pastāstīja kompānijas līdzīpašnieks un valdes loceklis Aigars Ruņģis.

Viņš sacīja, ka uzņēmums šogad investīcijās ir apguvis gandrīz 1,2 miljonus eiro, tostarp sadarbībā ar Lauku atbalsta dienestu ir ieguldījis apmēram 1,1 miljonu eiro bezalkoholiskā Latvijas augļu-ogu zeltera un kvasa darīšanā, kā arī portera alus izstrādē eksporta tirgum. Papildus tam uzņēmums ir ieguldījis investīcijas jaunu alus garšu izstrādē, tostarp apmēram 50 tūkstošus eiro «Kokmuižas alus» eilu darīšanā, kā arī 30 tūkstošus eiro degalus izstrādē.

Viņš piebilda, ka arī nākamgad uzņēmums plāno dažādot Latvijā augušo ogu un augļu iepirkuma klāstu, kā arī kāpināt apjomus, piedāvājot arvien jaunas zeltera garšas. «Zelteri jeb bezalkoholiskas limonādes ir likumsakarīgs «Valmiermuižas alus» attīstības solis, kur saskatu tikpat lielu potenciālu, kā savulaik alū. Šobrīd redzam, ka pircēji novērtē tīru, dabīgu Latvijas garšu,» sacīja Ruņģis.

Tāpat nākamgad uzņēmums plāno sākt ražot «Valmiermuižas porteri». «Baltijas porterim savulaik bija īpaša slava pasaules alus gardēžu vidū. Tās atjaunošana ir starp mūsu nākamā gada mērķiem,» viņš sacīja.

Ruņģis arī pastāstīja, ka, pateicoties festivālu un brīvdabas svinību uzplaukumam, Latvijā šovasar populārs kļuva alus, kas darīts pēc īpašas receptes nelielā daudzumā (ap pieci tūkstoši pudeļu) kā veltījums svētkiem. Tāpēc «Valmiermuižas alus» šogad izbrūvēja arī sešus svētku alus - «Dūmalu» par godu Valmieras pilsētas svētkiem, rokfestivāla «Klang!» alu, filmu festivālam «Lielais Kristaps» veltīto «The Royal Vio» alu, un katram no trim Valmieras Drāmas teātra izrādes «Balle būs» cēlieniem radīto «Balles alu».

Jau ziņots, ka 2014.gadā «Valmiermuižas alus» strādāja ar 3,388 miljonu eiro apgrozījumu un 310,2 tūkstošu eiro peļņu.

«Valmiermuižas alus» ir viena no jaunākajām alus darītavām Latvijā, kas tirgū ienāca 2009.gada pavasarī. Uzņēmuma īpašnieks ir firma «Valmiermuižas ieguldījumu fonds», kura 60% kapitāldaļu pieder alus darītavas saimniekam Aigaram Ruņģim, 24% - Austrijas ieguldījumu fondam «Industrieliegenschaftenvervaltungs AG», bet 16% Austrijas uzņēmumam «Alcor».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu