BTA grupas peļņa deviņos mēnešos - 6,2 miljoni eiro

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

BTA grupas uzņēmumi - jaundibinātais meitasuzņēmums AAS «BTA Baltic Insurance Company» («BTA Baltic») un mātesuzņēmums «BTA Insurance Company» SE (BTA) - šogad deviņos mēnešos strādāja ar 6,2 miljonu eiro peļņu.

BTA grupas uzņēmumi Baltijā un ārvalstīs deviņos mēnešos kopumā parakstīja bruto apdrošināšanas prēmijas 131,3 miljonu eiro apmērā, kas ir līdzvērtīgs apjoms pērnajiem atbilstošā perioda rādītājiem, paziņojumā medijiem informē BTA.

«BTA Baltic» finanšu rezultāti trešajā ceturksnī rāda, ka Latvijā, Lietuvā un Igaunijā parakstīto apdrošināšanas prēmiju apjoms saglabājies iepriekšējā gada attiecīgā perioda līmenī. Trešajā ceturksnī «BTA Baltic» parakstīja bruto apdrošināšanas prēmijas 29,4 miljonu eiro apmērā. Aug «BTA Baltic» parakstīto apdrošināšanas prēmiju apjoms brīvprātīgajos apdrošināšanas veidos, un samazinās obligāto apdrošināšanas veidu īpatsvars kopējā parakstīto apdrošināšanas prēmiju apjomā. Šī gada trešajā ceturksnī «BTA Baltic» KASKO apdrošināšanas veidā parakstīja bruto apdrošināšanas prēmijas par 11% vairāk nekā pērn attiecīgajā periodā, veselības apdrošināšanā - par 19% vairāk, īpašuma apdrošināšanā - par 6% vairāk, nelaimes gadījumu apdrošināšanā - par 3% vairāk.

Apdrošināšanas atlīdzībās «BTA Baltic» trešajā ceturksnī izmaksāja 16,5 miljonus eiro, kas ir par 17% vairāk nekā pērn attiecīgajā periodā. Apdrošināšanas atlīdzību pieaugumu šajā periodā sekmēja gan pieaugošais ceļu satiksmes negadījumu skaits, gan arī autoservisa pakalpojumu un ārstniecisko pakalpojumu izmaksu pieaugums.

Neraugoties uz «BTA Baltic» izmaksāto apdrošināšanas atlīdzību pieaugumu, veiksmīgi pārstrukturizējot administratīvos procesus, mērķtiecīgi un kvalitatīvi segmentējot apdrošināšanas tirgu, «BTA Baltic» peļņa trešajā ceturksnī sasniedza 2,3 miljonus eiro, tai skaitā uzņēmums katrā no Baltijas valstīm strādājis ar peļņu.

BTA valdes priekšsēdētājs Jānis Lucaus skaidro, ka trešajā ceturksnī uzrādītie BTA grupas kopējie un «BTA Baltic» finanšu rezultāti apliecina veiksmīgi īstenotu biznesa stratēģiju, veicot uzņēmuma sadalīšanu atbilstoši biznesa ģeogrāfiskajam dalījumam. Parakstīto apdrošināšanas prēmiju pieaugums brīvprātīgajos apdrošināšanas veidos liecina par pozitīvu tendenci - aug iedzīvotāju pirktspēja un arī izpratne par apdrošināšanas nepieciešamību. Lucaus atzīmē: lai nodrošinātu efektīvu darbību, konkurētspējīgus pakalpojumus, kā arī stabilitāti nākotnē, BTA turpina optimizēt administratīvos procesus un darbības izdevumus, veic portfeļa pārstrukturizēšanu un uzlabo klientiem piedāvātos servisa pakalpojumus, piemēram, nodrošinot ievērojami ātrāku apdrošināšanas atlīdzību izmaksāšanu visos apdrošināšanas veidos.

BTA informē, ka pēc reorganizācijas īstenošanas trešajā ceturksnī tā veiksmīgi turpināja biznesa attīstību ārpus Baltijas valstu robežām. Parakstīto apdrošināšanas prēmiju pieaugumu deviņos mēnešos BTA sasniedza Francijā, Polijā un Spānijā. Francijā sauszemes transportlīdzekļu apdrošināšanā šogad BTA parakstīto apdrošināšanas prēmiju apjoms, salīdzinot ar attiecīgo laika periodu pērn, audzis par 16,5%, OCTA veidā - par 57,5%, īpašuma apdrošināšanā - par 9%. Spānijā šī gada deviņos mēnešos BTA parakstīto apdrošināšanas prēmiju apjoms audzis gan sauszemes transportlīdzekļu apdrošināšanā par 51,3%, gan OCTA veidā par 37,6%. Polijā audzis BTA parakstīto apdrošināšanas prēmiju apjoms OCTA veidā par 2%, kā arī vispārējās civiltiesiskās atbildības apdrošināšanā, galvojumu apdrošināšanā un nelaimes gadījumu apdrošināšanā.

Apdrošināšanas uzņēmums BTA dibināts 1993.gadā. Kopš 2002.gada, kad BTA iegādājās Lietuvas apdrošināšanas sabiedrību «BTA Draudimas», BTA attīstījusi savu darbību arī citās valstīs - Igaunijā, Vācijā, Spānijā, Polijā, Francijā, Itālijā, Apvienotajā Karalistē. 2011.gadā BTA veica pāreju uz Eiropas komercsabiedrības darbības formu, iegūstot jaunu nosaukumu - «BTA Insurance Company» SE.

BTA ir vienīgā Latvijas apdrošināšanas sabiedrība, kas eksportē finanšu pakalpojumus.

«BTA Insurance Company» SE 2014.gada oktobrī sāka reorganizāciju, veicot uzņēmuma sadalīšanu atbilstoši biznesa ģeogrāfiskajam dalījumam: Baltija un pārējā Eiropa. Pabeidzot reorganizāciju, no šā gada jūlija apdrošināšanas pakalpojumus Latvijā, Lietuvā un Igaunijā sniedz AAS «BTA Baltic Insurance Company» jeb «BTA Baltic», savukārt «BTA Insurance Company» SE turpina tirgus ekspansiju pārējās Eiropas valstīs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu