Krievija izteikusi priekšlikumu SVF saistībā ar Ukrainas parādu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mikhail Metzel/TASS/Scanpix

Krievija ir izteikusi priekšlikumu Starptautiskajam Valūtas fondam (SVF) saistībā Ukrainas parādu trīs miljardu ASV dolāru (2,8 miljardi eiro) apmērā Maskavai, pirmdien Turcijas pilsētā Antaljā notiekošā «lielā divdesmitnieka» (G20) samita laikā paziņoja Krievijas finanšu ministrs Antons Siluanovs.

«Krievija ir iepazīstinājusi ar priekšlikumu saistībā ar trīs miljardu ASV dolāru Ukrainas parāda izmaksu Krievijai,» ministra teikto vēstīja Krievijas ziņu aģentūras .

Siluanovs norādīja, ka priekšlikums ir interesants un uzsvēra, ka tas var «būt par pamatu problēmas risināšanai». Viņš tomēr neatklāja Krievijas piedāvājuma detaļas.

Ministrs teica, ka šis piedāvājums nav izteikts Ukrainai, un tas turpmāk apspriests ar SVF.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins svētdien tikās ar SVF izpilddirektori Kristīni Lagardu, paužot cerības par stabilitāti attiecībās ar fondu.

Putins oktobrī aicināja SVF aizdot Ukrainai vēl trīs miljardus dolāru

Piektdien Ukrainas premjerministrs Arsenijs Jaceņuks paziņoja, ka Krivijai ir jāpiekrīt tādiem pašiem nosacījumiem, kādus bija pieņēmuši Ukrainas privātie aizdevēji.

Abu valstu nespēja vienoties apdraud SVF četru gadu 17,5 miljardu ASV dolāru (16,3 miljardi eiro) vērto finansiālās palīdzības programmu, par ko martā tika panākta vienošanās.

Jau vēstīts, ka Ukraina ir panākusi vienošanos ar tās privātajiem aizdevējiem, kā rezultātā tiks norakstīts 3,6 miljardu dolāru (3,3 miljardi eiro) liels parāds, bet 8,5 miljonus dolāru (7,9 miljardi eiro) Ukraina varēs atmaksāt par četriem gadiem ilgākā laika posmā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu