Olands: Francijas atbilde teroristiem būs nežēlīga

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Francijas prezidents Fransuā Olands, ierodoties pie koncertzāles «Bataclan», kurā 13.novembra vakarā notika lielākais slaktiņš, teroristiem nogalinot vairāk nekā 100 cilvēku, uzsvēra, ka Francijas atbilde teroristiem būs nežēlīga.

«Mēs vēlējāmies būt šeit, starp visiem tiem, kas redzēja šīs zvērības, lai pateiktu, ka mēs cīnīsimies un mūsu cīņa būs nežēlīga, jo teroristiem, kas ir spējīgi uz šādām zvērībām, ir jāzina, ka tiem būs jāatbild Francijas priekšā, kura ir mērķtiecīga, noteikta un vienota, un

Francija neļausies tikt nomākta, kaut arī šodien tā pauž bezgalīgas emocijas šajā barbariskajā traģēdijā,»

uzsvēra prezidents.

Savukārt Olanda priekštecis, bijušais Francijas prezidents Nikolā Sarkozī mikroblogošanas vietnē «Twitter» paudis: «Teroristi ir pieteikuši karu Francijai. Mūsu atbildei ir jābūt stingrai un noteiktai katrā brīdī.»

Kā ziņots, acīmredzot koordinētās apšaudēs un sprādzienos septiņās vietās Parīzē piektdienas vakarā nogalināti kopumā vismaz 153 cilvēki, bet daudzi citi guvuši ievainojumus, vēsta Francijas mediji.

Lielākā asinspirts izvērtās «Bataclan» koncertzālē Parīzes austrumos, kur notika Kalifornijas rokgrupas «Eagles of Death Metal» koncerts. Koncertzālē bijušas 1500 vietas, un visas biļetes bijušas izpārdotas. Teroristu uzbrukumā gājuši bojā 112 cilvēki, ziņo policija.

Atbildību par uzbrukumiem pagaidām vēl neviens nav uzņēmies, taču teroristiskais grupējums «Islāma valsts» tviterī jau paudis atzinību par notiekošo.

Arī avoti rietumvalstu izlūkdienestos atzīst, ka, visticamāk, slaktiņu sarīkojuši islāmisti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu