Virs Madrides brūns piesārņojuma mākonis - pilsētā ierobežo satiksmi

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Madrides centrā noteikti automašīnu novietošanas ierobežojumi, kā arī ir ierobežots atļautais braukšanas ātrums uz Spānijas galvaspilsētas centra pievadceļiem, lai tādā veidā censtos iegrožot piesārņojuma līmeni, kura dēļ pilsētu sedz drūms, brūns mākonis, kas redzams jau no tālienes.

Pilsētas pašvaldība piektdien paziņoja, ka uz trim dienām saistībā ar pārāk lielu slāpekļa dioksīda koncentrāciju ir noteikts aizliegums automašīnas pilsētas centrā novietot cilvēkiem, kas tur nedzīvo.

Pašvaldība aicināja cilvēkus izmantot sabiedrisko transportu, tādēļ norīkoja papildu autobusu reisus.

Par pasākumiem lēmums pieņemts ceturtdien vakarā, un daudzi autovadītāji piedzīvoja nepatīkamu pārsteigumu, kad atklāja, ka nevar novietot savu automašīnu Madrides centrā.

Otro dienu pēc kārtas uz Madrides pievadceļiem noteikts ātruma ierobežojums 70 kilometri stundā. Ierasti pa tiem var pārvietoties ar atļauto maksimālo ātrumu 80-90 kilometri stundā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu