Igaunijas jaunā nacionālā aviokompānija «Nordic Aviation Group» sāks reisus svētdien

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Igaunijas valdības jaunizveidotā nacionālā aviokompānija «Nordic Aviation Group» sāks veikt reisus no Tallinas lidostas svētdien, teikts kompānijas sestdien izplatītajā paziņojumā. Šīs paziņojums nāca klajā pēc Eiropas Komisijas (EK) sestdien paziņotā, ka līdzšinējai Igaunijas nacionālajai aviokompānijai «Estonian Air» ir jāatmaksā valstij tās sniegtā palīdzība, līdz ar to tā uzskatāma par bankrotējušu un pārtraukusi reisus.

Tā kā «Nordic Aviation Group» vēl nav savas lidmašīnu flotes un lidmašīnu apkalpju, reisus ar savām lidmašīnām un apkalpēm veiks Lielbritānijas lidsabiedrība «BMI Regional», Rumānijas aviokompānija «Carpatair», Zviedrijas lidsabiedrība «NextJet» un Horvātijas aviokompānija «Trade Air», bet Slovēnijas nacionālā lidsabiedrība «Adria Airways» nodrošinās lidojuma operatora sertifikātu, komerciālo platformu un biļešu pārdošanas sistēmu.

Reisi no Tallinas tiks veikti astoņos maršrutos - uz Amsterdamu, Briseli, Kijevu, Kopenhāgenu, Oslo, Stokholmu, Tronheimu un Viļņu.

«Nordic Aviation Group» valdes loceklis Ēriks Sakovs sestdien izplatītajā paziņojumā norādījis, ka šī ir tikai pagaidu situācija.

«Laika gaitā mēs attīstīsim jaunu Igaunijas nacionālās aviokompānijas zīmolu uz «Nordic Aviation» bāzes. Mēs ceram iepazīstināt ar šim plāniem nākamvasar,» pavēstījis Sakovs.

«Dārgie pasažieri, mēs mudinām jūs lidot ar mūsu aviokompāniju. Lūdzu,palīdziet mums jau no pirmās dienas veidot jauno nacionālo aviokompāniju, atbalstīt mūs un pirkt biļetes uz mūsu lidojumiem. Jūsu ieguldījums ir ļoti nozīmīgs,» viņš piebildis.

Gatavojoties šādam EK lēmumam, Igaunijas valdība 25.septembrī nodibināja jaunu nacionālo aviokompāniju «Nordic Aviation Group».

EK liek «Estonian Air» atmaksāt valsts palīdzību; aviokompānija izbeidz darbību

Eiropas Komisija (EK) pēc padziļinātas izmeklēšanas nolēmusi, ka Igaunijas sniegtais atbalsts aviokompānijai «Estonian Air» devis tai neattaisnotu pārsvaru pār konkurentiem, pārkāpjot Eiropas Savienības (ES) valsts palīdzības noteikumus, teikts sestdien publicētā EK lēmumā.

«Estonian Air» tādējādi ir jāatmaksā jau saņemtais valsts finansējums, kas saskaņā ar EK rīcībā esošo informāciju ir aptuveni 85 miljoni eiro plus procenti un tā nevar saņemt papildus paredzētos 40 miljonus eiro restrukturizācijai.

«Estonian Air» nepārtraukti zaudējumus cieš kopš 2006.gada.

EK izmeklēšanā noskaidrots, ka Igaunijas sniegtā palīdzībā neatbilst ES valsts palīdzības normām,

jo vairākkārtīgais valsts atbalsts nav nodrošinājis kompānijas atgriešanos pie peļņas gūšanas un nav ierobežojis palīdzības radītos konkurences kropļojumus.

Tikmēr «Estonian Air» vadība pēc EK lēmuma publicēšanas paziņoja, ka pārtrauc visu savu uzņēmējdarbību.

Igaunija jau izveidojusi jaunu valsts lidsabiedrību «AS Nordic Aviation Group», kas pārņems nacionālās aviokompānijas lomu.

Jaunā aviokompānija sadarbībā ar piecām Eiropas aviokompānijām jau no svētdienas sāks apkalpot pasažierus astoņos maršrutos.

«Nordic Aviation» veiks tiešos reisus no Tallinas uz Amsterdamu, Briseli, Kopenhāgenu, Stokholmu, Oslo, Kijevu, Tronheimu un Viļņu. Pirmais reiss būs svētdienas rītā no Tallinas uz Amsterdamu.

Šobrīd «Nordic Aviation» ir tikai lidojumu pasūtītājs, jo tai nav savu lidmašīnu, un reisi tiks veikti sadarbībā ar aviokompānijām BMI, «Trade Air», «NextJet», «Carpatair» un «Adria Airways».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu