«airBaltic» piedāvā palīdzību darbību pārtraukušās «Estonian Air» klientiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Līdz ar Igaunijas aviokompānijas «Estonian Air» paziņojumu par darbības pārtraukšanu Latvijas aviokompānija «airBaltic» piedāvās vairāk maršrutu un darīs visu iespējamo, lai palīdzētu pasažieriem, kurus ietekmējusi iespējamā Igaunijas aviokompānijas darbības pārtraukšana.

Kā norāda Latvijas aviokompānijas pārstāvji, «airBaltic» darīšot visu iespējamo, lai līdzētu grūtībās nonākušajiem «Estonian Air» pasažieriem. Palīdzības saņemšanai pasažieriem ir jāsazinās ar «airBaltic». Visiem pasažieriem ar «Estonian Air» biļetēm «airBaltic» piedāvā īpašas cenas lidojumiem, kurus var rezervēt «airBaltic» zvanu centrā.

«»airBaltic» mājas tirgus ir Latvija, Lietuva un Igaunija. Mēs konsolidēsim un stiprināsim mūsu pakalpojumus mājās tirgū, piedāvājot vairāk tiešos lidojumus atbilstoši «airBaltic» biznesa plānam «Horizon 2021», ko atbalstījis mūsu jaunais investors,» sacīja «airBaltic» izpilddirektors Martins Gauss.

Šovasar «airBaltic» jau informēja par jauno biznesa plānu «Horizon 2021», kura mērķis ir ievērojami uzlabot savienojamību visā Baltijas reģionā. «airBaltic Horizon 2021» mērķis nākamajiem pieciem gadiem ir nodrošināt 11 tiešos lidojumus no Tallinas un Viļņas, kā arī vairāk nekā 60 tiešos maršrutus no Rīgas. Pakalpojumu stiprināšana Baltijas jūras reģionā arī prasīs tuvākajos gados rūpīgi izvērtēt «airBaltic» floti, it īpaši reģionālās lidmašīnas.

«airBaltic» patlaban piedāvā četrus tiešos maršrutus no Tallinas - uz Rīgu, Berlīni, Parīzi un Vīni. Papildus tam, «airBaltic» piedāvās jaunus tiešos lidojumus no Tallinas un Viļņas.

Kā ziņots, Eiropas Komisija (EK) pēc padziļinātas izmeklēšanas nolēmusi, ka Igaunijas sniegtais atbalsts aviokompānijai «Estonian Air» devis tai neattaisnotu pārsvaru pār konkurentiem, pārkāpjot Eiropas Savienības (ES) valsts palīdzības noteikumus, teikts sestdien publicētā EK lēmumā. «Estonian Air» tādējādi ir jāatmaksā jau saņemtais valsts finansējums, kas saskaņā ar EK rīcībā esošo informāciju ir aptuveni 85 miljoni eiro plus procenti un tā nevar saņemt papildus paredzētos 40 miljonus eiro restrukturizācijai.

Tikmēr «Estonian Air» vadība pēc EK lēmuma publicēšanas paziņoja, ka pārtrauc visu savu uzņēmējdarbību.

Vienlaikus Igaunija jau veido jaunu valsts aviokompāniju «AS Nordic Aviation Group», kas pārņems nacionālās aviokompānijas lomu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu