Uz LDz vadītāja amatu pagaidām pretendē 91 kandidāts

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Uz vakanto VAS «Latvijas Dzelzceļš» (LDz) valdes priekšsēdētāja amatu personāla atlases kompānija ieteikusi 91 pretendentu, šorīt Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta panorāma» pastāstīja no amata aizejošais satiksmes ministrs Anrijs Matīss (V).

«Šis saraksts ir ļoti garš,» komentēja ministrs. Esot izskanējuši vairāki priekšlikumi par to, kam būtu jāieņem LDz vadītāja amats, taču pats Matīss uzskata, ka tam vajadzētu būt kādam no pašreizējiem LDz vadības darbiniekiem, piemēram, valdes locekļiem. «Tas būtu tikai pareizi - pārmantojamība. Protams, var būt arī kāds no Latvijā esošo lielo uzņēmumu vadītājiem,» savu viedokli pauda ministrs.

LETA jau ziņoja, ka LDz valdes priekšsēdētāja amata kandidātu izvērtēšanai ir piesaistīta personāla atlases kompānija «Amrop». Iepriekš uzņēmumā atklāja, ka vakancei personīgi pieteikušies 22 amata kandidāti, bet «Amrop» par atbilstošiem atzinuši «pietiekošu skaitu, lai īstais tiktu atrasts». Tuvāko nedēļu laikā «Amrop» uzrunāšot atbilstošākos kandidātus, veikšot viņu intervēšanu un vērtēšanu. Plānots, ka LDz jaunā vadītāja kandidāts tiks izvēlēts līdz nākamā gada februārim.

Kā ziņots, LDz valdes priekšsēdētāja amats kļuva vakants pēc tam, kad tika atlaists ilggadējais LDz vadītājs Uģis Magonis, kuru Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs aizturēja aizdomās par kukuļņemšanu. Magonis gan joprojām oficiāli skaitās LDz prezidents, jo no šī amata viņš nav atbrīvots.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu